Міський голова Кропивницького: «Не дозволю брати гроші з батьків!»

Перегляди: 3920

«Україна-Центр»

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович під час щотижневої наради дав завдання управлінню освіти ще раз провести роз'яснювальну роботу з керівниками шкіл та дитячих садків, щоб нагадати про неприпустимість батьківських внесків.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Повертається знайома історія перед навчальним роком - знову батьки кудись гроші здають. Ми ж цю проблему давно закрили. Шановні працівники управління освіти, збирайте директорів, нагадуйте, що з батьків грошей збирати не можна! Так, у нас у бюджеті зараз немає зайвих мільйонів на якісь додаткові надмірності в класах. Місто, як і всі громади, живе в умовах карантину, додаткових надходжень немає. Але вимагати з батьків кошти я не дозволю», - жорстко акцентував міський голова.

Зараз в Кропивницькому йде активна підготовка до 30-річчя незалежності України, Дня Прапора України та Дня міста. Андрій Райкович закликав організаторів святкових заходів не забувати про карантинні вимоги: маски, дезінфектори, дотримання соціальної дистанції. Начебто все вже звично, але забувати й ігнорувати ці норми, як і раніше, не можна.

«Всі, хто готує ці заходи, згадайте застереження минулого року. Великих скупчень людей, без дистанції, без контролю, без масок і антисептиків не повинно бути, - поставив чітке завдання міський голова. - Ви ж читаєте, з чим насамперед пов'язують повторний спалах Covid-19 в європейських містах - з футбольним Євро-2020 зокрема. Так ось, щоб ми не відсвяткували, а потім разом не злягли! Ресурс медицини дуже обмежений, як людський, так і фінансовий. Отже, плануємо всі заходи дуже обачно».

Ще міський голова Райкович поставив завдання сектору екології та природоохоронної діяльності міської ради проінспектувати всі зелені насадження міста. До реєстру внесуть всі здорові дерева, а також проінвентаризують усі хворі і обов'язково створять план їх заміни на здорові молоді дерева: «Особлива увага до дерев зі стажем 50+. Багато з них несуть реальну загрозу для життя людей. Негода це довела, в місті повалені 28 дерев. Даю завдання обстежити весь зелений фонд, кожне дерево. А потім підготувати чіткий перелік хворих і аварійних насаджень і план заміни на якісні молоді дерева. Даю пару тижнів на цю роботу, щоб я потім нікого не звільняв».

Також Андрій Павлович приділив увагу підготовці до опалювального сезону, завжди непростій. У Кропивницькому в цьому році вже замінили кілька ділянок мереж. Паралельно готуються проекти кількох нових котельних, продовжується співпраця з USAID (Агентством США з міжнародного розвитку) з розробки комплексної схеми теплопостачання міста. Це серйозні завдання на майбутнє. Але пріоритет на сьогоднішній день - підготовка всіх необхідних документів, щоб максимально відстояти у відповідних інстанціях позицію міста щодо погашення державою боргів КП «Теплоенергетик» за попередні роки.

«Дуже важливе питання пов'язане з розрахунками за різницю в тарифах, зі штрафними санкціями, вони обходяться в сотні мільйонів гривень. Тільки у нас по газу в межах 800 мільйонів гривень заборгованості, - каже Райкович. - Ви знаєте, скільки в Києві билися над прийняттям закону №3508, який пройшов непростий шлях діалогів? І реалізація цього закону для нас важлива. (Цей закон - про врегулювання заборгованості за енергоносії, що спрощує процес. - Ред.)

КП "Теплоенергетик", управління житлово-комунального господарства, юридичне та фінансове управління отримали завдання до кожної позиції підійти відповідально й грамотно і підготувати відповідний пакет доказової бази, яку повинні прийняти, врахувати і відшкодувати.

Це дуже відповідальна і знакова робота, за яку необхідно взятися. Це шанс нормалізувати фінансовий стан КП "Теплоенергетик". Не прийму ніяких відмовок: не встигли, не зрозуміли, щось втратили. Це наш борг перед містом».