У Кропивницькому «з батьківського дозволу» привселюдно побили неповнолітнього (відео)

Перегляди: 8072

У Telegram-кaнaлі «Безпечне місто» очевидці виклали відео, на якому видно, як люди в чорному, схожі на охоронців супермаркету, б’ють неповнолітнього, а потім ставлять його на коліна.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цю подію прокоментував керівник служби безпеки ТЦ «Копілка» Валентин Корсиков:

«Ситуація дійсно мала місце сьогодні, 29 липня 2021 року, близько 06:30. Група невідомих малолітніх осіб зайшла в приміщення ТЦ "Копілка". Після недовгого перебування в магазині вони здійснили крадіжку — від солодощів (шоколаду) до сигарет. Після того, як охорона це все помітила, вона за ними вийшли на вулицю, тому ще промотали відео, і пересвідчились, що дійсно була крадіжка. Там стояла машина охоронної групи SKY. І коли охоронці пішли в сторону Валів (Фортечних, — Ред.), ті (представники SKY, — Ред.) спитали, у чому річ і чи не потрібна допомога. Наші охоронці спочатку сказали «ні», після чого другий охоронець сказав: «Ну, якщо можете, допоможіть, тому що їх багато, всяке може статися». Натисли тривожну кнопку, тут, на об’єкті, і пішли в сторону Валів. Група осіб, що була на Валах, почала ховатися і всі були затримані. Після того, як їх затримали, приїхав родич одного із затриманих, дитина неодноразово попадалась на подібному, він по-батьківські дав потиличника, після чого посадили його в машину і SKY допоміг довести родича і підозрюваного в крадіжці до «Копілки». Тут уже чекав наряд. Після цього приїхав батько, приїхала група, все оформили, написали, всі матеріали є в ГУНП».

Ситуацію також прокоментував власник охоронної фірми SKY Сергій Ташов:

«Моя компанія має там (біля супермаркету «Копілка», — Ред.) точку відстою. В охоронних фірм, які займаються технічною безпекою і реагують на сигнали тривоги сигналізації, є такі точки. Охоронці «Копілки», вибігаючи з супермаркету, попросили моїх хлопців оперативно наздогнати порушників, що і сталося. Вони присіли на задні сидіння, мої дві людини були попереду, а два чоловіки — охоронці «Копілки», або це не охоронці, просто люди в чорній уніформі без розпізнавальних знаків, там на відео це насправді видно, якщо придивитися, стоїть моя людина в бронежилеті, як положено, у нас екіпірування таке. А ці люди, які спілкуються із затриманими, без розпізнавальних знаків знову ж. І не в невідомому напрямі вони (працівники SKY, — Ред.) їх повезли, а на «Копілку», де відбулося начебто пограбування, і передали працівникам поліції охорони».

Валентин Корсиков наголосив, що охоронця супермаркету покарають, тому що той провів поверхневий огляд підлітка, хоча робити цього права не мав:

«Їм не потрібно було, щоб екіпаж на «Копілці» чекав, і смикати охорону SKY теж, їм потрібно було взяти поліцію, і щоб поліція під’їхала туди, де їх затримали. Ні садити ні в які машини, що це за новини. Ми в будь-якому випадку внутрішнє розслідування проведемо і покараємо, такого бути не повинно. Є певна інструкція, за якою вони мають діяти».

Чоловік на ім’я Роман, який представився батьком затриманого підлітка, стверджує, що дитину вдарив його родич (дядько), якому він дав на це дозвіл.

Разом із тим, на відео чітко видно, що дитину б’є людина у чорній формі. Саме таку носять охоронці супермаркету «Копілка». На питання журналіста, чи не працює його родич в охороні торгівельного закладу, чоловік відповів:

«А вам нащо це? А що, в чорному одязі заборонено ходити?».

Пояснити, яким чином його родич так швидко опинився на місці затримання неповнолітніх, чоловік не зміг.

У пресслужбі Нацполіції області зазначили, що відеоряд, пов’язаний з конфліктом, виявили під час моніторингу соцмереж. Інформація була зареєстрована, за вказаним фактом розпочали перевірку. Факт нанесення тілесних ушкоджень охоронцем не підтвердився.