Дружина голови Кіровоградської облради отримала дозвіл на видобуток корисних копалин

Перегляди: 6731

Компанія дружини голови Кіровоградської облради Сергія Шульги отримала спецдозвіл на дослідно-промислову розробку родовищ пегматиту в Кропивницькому районі.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

1 червня 2021 року Державна служба геології та надр України уклала договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами з ТОВ «Інгульський шпат».

Компанія «Інгульський шпат» зареєстрована в Кропивницькому в травні минулого року, статутний капітал - 1,5 мільйона гривень, основний вид діяльності - добування інших корисних копалин та розроблення кар'єрів. Серед засновників компанії – дружина голови Кіровоградської облради Ольга Шульга (34% статутного капіталу), дружина заступника начальника управління-начальника відділу Департаменту політики міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів Міністерства фінансів України Сніжана Горбенко (33% статутного капіталу) та бізнесмен з Кропивницького Сергій Гетьманенко (33% статутного капіталу). Сергій Гетьманенко також є керівником ТОВ «Інгульський шпат».

ТОВ отримало спецдозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, родовищ пегматиту (польового шпату) на 5 років.

Право на розробку Північно-Володимирівської ділянки площею 22,4 га, яка розташована на землях Піщанської сільської ради Кропивницького району, продали на аукціоні через електронну систему ДП «Прозорро.Продажі» за 155 000 гривень.

Як зазначено у пояснювальної записки до лоту, «у 1974-1975 рр. Південно-Українською геологічною експедицією тресту "Київгеологія" виконано пошуково-ревізійні роботи на пегматити для керамічної промисловості в Кіровоградській області. Згідно з попередніми даними, отриманими при вивченні геологічних матеріалів та технологічних можливостей переробки сировини, очікувані промислові запаси пегматитів Північно-Володимирівської ділянки складають близько 1-1,2 мільйона тонн, що забезпечить потребу підприємства за річної продуктивності 200 тисяч тонн пегматитовою сировиною на 20 років».

Перші торги за спецдозвіл на дослідно-промислову розробку родовищ пегматиту в Кропивницькому районі пройшли у лютому 2021 року з сімома учасниками. Під час аукціону ціна спецдозволу з 77 тисяч збільшилась до 5,5 мільйона гривень (ставки ТОВ «Підземні ресурси» та ТОВ «Левіт Ко»), у свою чергу ТОВ «Інгульський шпат» було готове віддати 5 мільйонів гривень.

У подальшому ТОВ «Підземні ресурси» та ТОВ «Левіт Ко» відмовились від підписання договору купівлі-продажу дозволу за результатами проведення електронних торгів на аукціоні, у зв’язку з чим лот повторно виставили на аукціон.

У другому аукціоні за лот змагалися лише дві компанії, переможці першого аукціону в повторних торгах участь не брали. Зі ставкою 155 000 гривень ТОВ «Інгульський шпат» перемогло ТОВ «Науково-технічний центр НАУ», яке поставило 140 000 гривень.