У чому відмінності люмінірів і вінірів на зуби?

Перегляди: 2019

Сьогодні багато людей мріють про голлівудську усмішку - рівну, білу, блискучу. Це актуально не тільки для тих, хто з'являється на екрані і веде публічний спосіб життя.

Давно доведено, що красива посмішка піднімає самооцінку - а завдяки впевненості в собі людина добре почувається в будь-якій компанії, легше знайомиться з різними людьми, отримує більше цікавих пропозицій по роботі та ін.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вибираючи між способами досягти ідеальної посмішки, багато зупиняються на питанні про те, в чому відмінності люмінірів і вінірів. Деякі думають, що це одне і те ж - обидва варіанти є спеціальними довготривалими накладками на власні зуби і кардинально змінюють їх зовнішній вигляд.

Однак ціна вінірів в ЛюміДент на порядок відрізняється від вартості люмінірів у меншу сторону, в чому ж причина такої різниці?

Інші кажуть, що відмінностей багато, тому бачать їх не тільки в кольорі виробів. Але істина десь посередині: відмінності у вінірів і люмінірів є, при цьому у них спостерігається і багато спільного - розберемося відразу з тим, чим ці вироби відрізняються.

Відмінності вінірів і люмінірів

Основна різниця при роботі з такими накладками спостерігається в таких моментах:

  • особливості установки: якщо установка вінірів вимагає значного обточування зуба, то люмініри в цьому плані більш щадні. Обробка власної емалі або незначна, або зовсім відсутня: це пов'язано в тому числі і з наступним моментом;
  • товщина пластини: вініри мають товщину від 0,6 до 1 мм, в той час як друга технологія передбачає використання більш тонких пластинок - 0,2-0,3 мм. Цікаво й те, що товщина у люмінірів мінімум у два рази менше, але це не означає, що вони менш міцні - якраз навпаки;
  • термін служби виробів: вважається, що у вінірів запасу міцності вистачає до 25 років, а ось люмініри цілком перевищують його і служать довше. Але і в тому, і в іншому випадках бувають ситуації, коли виріб замінюють набагато раніше. Наприклад, це трапляється, якщо людина необережно гризла щось дуже тверде і пошкодила накладку;
  • особливості візуального ефекту, який отримує пацієнт, - при використанні вінірів досягають дуже природного кольору власних зубів. Якщо пацієнт бажає, йому підберуть такий відтінок, при якому ніхто і ніколи не здогадається, що зуби зверху не справжні. Однак є і дуже білі рішення, при яких отримують ефект голлівудської посмішки. Але все ж найбіліший варіант - це голлівудські люмініри: недарма ця технологія з'явилася там, де люди дуже люблять білий колір зубів. Люмініри дають цікавий ефект при контакті зі світлом - завдяки цьому посмішка виходить просто бездоганно білою - біліше навіть не можна уявити. Таке рішення робить зовнішність у багато разів ефектніше і помітніше;
  • можливості для виправлення дефектів, які вже є на своїх зубах - і тут теж є різниця. Установка вінірів дозволяє виправити куди більше некрасивих моментів - не тільки освітлити зуби, але і прибрати серйозні нерівності, великі щілини між елементами зубного ряду. Люмініри справляються з усім тим же самим, але в меншому ступені вираженості. Вони прикриють невелику щілину, трохи візуально повернуть зуб, але зі складними завданнями не впораються. І ті, й інші накладки в ідеалі варто застосовувати тоді, коли всі естетичні проблеми порожнини рота, крім кольору і розміру зубів, вже вирішені;
  • ступінь перекриття: установка люмінірів виключається в тому випадку, коли натуральний колір зубів пацієнта занадто темний, з вираженими плямами. Через невелику товщину пластини ці дефекти проглядаються, тому в даному випадку потрібні вініри - вони більш товсті і надійніше приховують недоліки власного кольору.

Вартість, терміни і особливості виготовлення

Установка люмінірів - це вибір на користь унікальної технології. Такі пластини виготовляють в Каліфорнії, в лабораторії компанії Cerinate. Вона і є єдиним виробником, який поставляє по всьому світу оригінальну продукцію.

Оскільки замовляються вироби зі США, чекати їх доводиться набагато довше, та й коштують вони дорожче. В середньому одна пластина обходиться в 750-1100 доларів, що не дуже дешево. Але компанія «Люмі-Дент» періодично проводить спеціальні акції та пропонує знижки на такий вид продукції - а на установці низки виробів зекономляться колосальні гроші. Виготовлення ж оригінальних люмінірів займає в середньому місяць, при цьому робота ведеться індивідуально. Всі пластини створюються високоточним обладнанням конкретно під параметри конкретного пацієнта - будь-які неточності виключені.

Що стосується вінірів, то тут справи йдуть набагато простіше: клініки, у яких є власні зуботехнічні лабораторії, що не відправляють замовлення стороннім лабораторіям. Вони самостійно обслуговують своїх клієнтів, створюють вініри на основі тієї інформації, яку зібрав лікар. В результаті й чекати доводиться набагато менше - в середньому до 14 днів, а нерідко і менше тижня: все залежить від завантаженості лабораторії.

Також не варто забувати, що вініри бувають різними: композитними (недорогий варіант) і керамічними. Їхня вартість буде залежати від того, які матеріали використані, які технології для виготовлення обрані. Зазвичай ціна одного вініра не перевищує 300 - 350 доларів, але є варіанти і набагато дешевші - вибирати конкретний рекомендується в тому випадку, коли ви вже визначилися з бюджетом і порадилися з лікарем.

Після обстеження в клініці лікар підкаже, як довго чекати потрібні накладки, хто і за якими технологіями буде їх виготовляти.

Компанія «Люмі-Дент» пропонує своїм клієнтам суттєві знижки на вініри і люмініри - якщо стежити за акціями стоматології, то гарна посмішка обійдеться значно дешевше.

Так що ж порадять стоматологи?

При вивченні відмінностей люмінірів і вінірів стає зрозуміло, що обидві технології мають свої плюси і мінуси. Люмініри дозволяють менше обточувати емаль, але зате вони набагато дорожче коштують і справляються з меншою кількістю дефектів.

Є й спірні характеристики, які кожен пацієнт розуміє по-своєму - наприклад, для когось занадто білі голлівудські зуби виглядають надто яскраво. А хтось, навпаки, намагається вибрати вироби максимально білого кольору - тут уже треба спиратися виключно на власний смак.

Однак не варто нехтувати і порадами стоматолога: якщо лікар каже, що якогось відтінку варто уникати, прислухайтеся до нього. Далеко не всім йдуть занадто білі зуби, а комусь, навпаки, не дуже підходять натуральні.

Як зберегти вініри або люмініри довгий час?

Щоб накладки служили максимально довго, в ідеалі треба дотримуватися таких вимог:

  • відмова від куріння: з часом ця звичка послаблює тканини, починаються проблеми з яснами, в результаті навіть захищені пластинами зуби постраждають. У низці випадків (залежить від матеріалу) сигаретний дим впливає і на колір пластинок;
  • відмова від фарбувальних продуктів: це актуально в перший час, не завжди - тут необхідно дотримуватись рекомендацій вашого лікаря;
  • відмова від твердої, жорсткої їжі: намагайтеся не гризти зубами нічого, що буде настільки твердим, як горіх в шкаралупі. І взагалі максимально оберігайте матеріал від контакту з твердими предметами, абразивними речовинами;
  • регулярний і правильний догляд за порожниною рота: використовуйте зубні нитки, ірригатори, ополіскувачі, щітки підходящої жорсткості;
  • відвідування лікаря для професійного чищення та перевірки: особливо важливо відправитися до лікаря, якщо ви помітили якісь шорсткості, нерівності на вінірах.

«Люмі-Дент» у Києві: вініри і люмініри найвищої якості

Якщо ви не знаєте, на які відмінності вінірів і Люмінірів зробити ставку, запишіться на прийом в «Люмі-Дент» https://www.lumident.kiev.ua/ua/services/viniry.

Стоматологія пропонує найсучасніші технології, регулярно радує знижками і надає всі послуги на незмінно високому рівні. У «Люмі-Дент» є і власна зуботехнічна лабораторія, де професіонали виготовлять вініри з будь-якими характеристиками.

Недарма ж таки цю клініку в Києві вибирають для себе найвимогливіші клієнти, які хочуть ходити з бездоганною посмішкою і завжди відчувати себе на висоті.