ФК «Олександрія» на виїзді здолав «Шахтар»

Перегляди: 839

У матчі 3-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК “Олександрія” на виїзді зустрічався з донецьким “Шахтарем”.

У складі “гірників” відбулися суттєві зміни в порівнянні з матчем із “Гентом”. До Трубіна та Матвієнка, які грали з бельгійцями, додалися Корнієнко, Степаненко та Мудрик, який дебютував у основі. На вістрі атаки з'явився Дентіньо, а Марлос і Алан Патрік диригували діями партнерів із глибини поля. В “Олександрії”, наряду з досвідченими бійцями, відмітимо появи на поле з перших хвилин Копини та Демченка. Ну вже звично на правому фланзі півзахисту вийшов Одарюк.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З перших хвилин стало зрозуміло, що прикра поразка в минулому турі не позначилася на моральному стані хлопців Юрія Гури. Гості зовсім не знітилися перед титулованими суперниками. І хоча підопічні де Дзербі володіли ініціативою олександрійці відповідали своїм контрвипадами. І саме така контратака на 6-й хвилині призвела до гола.

Цуріков віднайшов своєю передачею в штрафній Третьякова, а той холоднокровно поклав м'яч у ближній кут -0:1. Відповіли господарі доволі швидко. Стрімка атака завершилася передачею Додо на Корнієнка, який вразив порожні ворота — 1:1. Але й такий розвиток подій не знітив хлопців Юрія Гури. Олександрійці спокійно захищалися й віднайшли свій другий шанс.

І знову асистував Цуріков, а Ковалець прийняв м'яч і спокійно пробив у ближній кут, упіймавши на протиході Трубіна —1:2. І, як не намагалися господарі поля, подолати щільний захист суперників до перерви їм не вдалося. Хоча не можна сказати, що гості тільки відбивалися. При першій-ліпшій нагоді олександрійці намагалися створювати проблеми захисту конкурентів. М'яч практично не затримувався в середині поля й гра виглядала жвавою й динамічною.

У другому таймі де Дзербі кинув в бій Траоре та Судакова замість Дентіньо та Мудрика. Але зміни не дуже вплинули на дії “гірників”. Господарі методично намагалися розхитати захисні редути конкурентів, але не було родзинки та нестандартних ходів. Олександрійці надійно та злагоджено захищалися, перекривали вільні зони й не дозволяли донеччанам створювати гольові моменти. За другий тайм Олег Білик лише один раз по справжньому вступив у гру й відбив потужний дальній удар.

В інших випадках Дубра з товаришами вигравали більшість єдиноборств і були гранично вправними. І хоча “Шахтар” домінував у володінні м'ячем, але особливого зиску від цього не було. Навіть заключного штурму в господарів поля не вийшло. Підопічні Юрія Гури втримали мінімальну перевагу й здобули цілком заслужену перемогу —  1:2. Виграли олександрійці шляхом злагоджених командних дій та чіткого виконання тренерського плану на гру.

Отже, услід за “Зорею” був обіграний ще один фаворит чемпіонату — донецький “Шахтар”. І, що цікаво, Юрій Гура ні в чому не поступився своєму візаві — Роберто де Дзербі. Ну й тепер поразка від “Миная” на останніх секундах виглядає як прикре непорозуміння. ФК “Олександрія” набирає в трьох турах шість очок, наздоганяє “Шахтар” і сенсаційно входить до групи лідерів.