Реконструкція ОЦДЮТу в Кропивницькому під загрозою: Держаудитслужба вимагає розірвати договір з підрядником

Перегляди: 1466

«Велике будівництво» у Кропивницькому під загрозою: Держаудитслужба вимагає розірвати з компанією-переможцем договір вартістю 55 млн грн на ремонт ОЦДЮТу.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Поки тривають судові спори, на розрахункові рахунки підрядника перерахували понад 8,5 мільйонів гривень (15% від вартості будівництва).

7 червня поточного року, після проведення процедури відкритих торгів Департамент капітального будівництва та інвестиційної діяльності Кіровоградської ОДА уклав з ТОВ «Монтажні Системи» договір про реконструкцію позашкільного закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості». Нагадаємо, вона входить у програму Президента України «Велике будівництво», вартість робіт дорівнює 55,7 мільйонів гривень.

10 червня Державна аудиторська служба України на підставі інформації, отриманої від органів державної влади, народних депутатів України та органів місцевого самоврядування про наявність ознак порушення законодавства у сфері публічних закупівель видала наказ про початок моніторингу процедури закупівлі UA-2021-03-30-005707-a.

Під час проведення моніторингу Держаудитслужба виявила ознаки порушення законодавства у сфері публічних закупівель під час проведення процедури закупівлі робіт з реконструкції позашкільного закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».

Згідно висновку відомства, пропозиція ТОВ «Монтажні Системи» не відповідає кваліфікаційним критеріям, установленим статтею 16 Закону України «Про публічні закупівлі» та мала бути відхиленою. На цій підставі Держаудитслужба вимагає від Департаменту капітального будівництва та інвестиційної діяльності Кіровоградської ОДА розірвати з ТОВ «Монтажні Системи» укладений договір.

У свою чергу, зазначений Департамент не погодився з висновком Державної аудиторської служби, та подав позов про визнання протиправним та скасування висновку Державної аудиторської служби України. На даний час справа розглядається у Кіровоградському окружному адміністративному суді.

Чиновники наголошують: виявлені моніторингом невідповідності мають незначний характер. Департамент, як замовник робіт по об’єкту, не вважає за необхідне розривати договір підряду з ТОВ «Монтажні системи». На думку посадовців, подальше звернення підрядника до суду щодо стягнення збитків за одностороннє розірвання договору з ініціативи замовника, та визнання договору таким, що є укладеним та чинним, унеможливить завершення розпочатих за графіком робіт. У той же час, така ситуація призведе до неможливості функціонування зазначеного об’єкта у територіальній громаді Кропивницького.

Чиновники переконані: також розірвання договору призведе до збитків держбюджету, зриву виконання зазначеної програми у нашому регіоні та не дасть жодного позитивного результату для суспільства в цілому.

Доки тривають судові спори, Департамент капітального будівництва та інвестиційної діяльності Кіровоградської ОДА у період з 10 червня по 27 липня нинішнього року перерахував на розрахункові рахунки ТОВ «Монтажні системи» понад 8,5 мільйонів гривень, що дорівнює 15 % від загальної вартості робіт (дані сервісу контролю використання публічних коштів Spending).

https://cbn.com.ua/2021/04/02/kropyvnytskyj-dyuts-rekonstruyuyut-za-59-miljoniv/