Почесний громадянин Кропивницького-2021: комісія визначилася, слово за депутатами

Перегляди: 3666

Олена Нікітіна, «Україна-Центр»

У цьому році на звання Почесний громадянин міста претендували троє. Міська комісія з питань нагороджень визначилася. Тепер слово за депутатами міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- За час незалежності цього високого звання були удостоєні 32 людини, - зауважила Світлана Балакірєва, керуюча справами виконкому. - У 2021 році в міську раду від підприємств, установ і організацій надійшли клопотання про присвоєння почесного звання трьом відомим кропивничанам. Однак, згідно з Положенням, звання присвоюється тільки одній людині на рік. Тому на всіх членів комісії покладається надзвичайно відповідальна і важлива місія - попередній відбір і обрання гідного кандидата.

Колектив акціонерного товариства «Ельворті» клопотав про присвоєння звання Почесний громадянин міста Павлу Штутману, голові наглядових рад приватних акціонерних товариств «Ельворті Груп» та «Гідросила Груп». Кандидатуру Павла Леонідовича підтримали обласне відділення Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців і підприємців», обласне об'єднання організацій роботодавців «Співпраця», регіональна торгово-промислова палата, Кропивницький міський центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб, колектив акціонерного товариства «Гідросила» та профорганізація товариства, економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті, первинна профспілкова організація акціонерного товариства «Ельворті», Федерація профспілок Кіровоградської області, керівники підприємств сфери промисловості, транспорту, житлово-комунального господарства, торгівлі, медицини, фінансових установ, засобів масової інформації, освітніх установ, громадських організацій та фізичні особи-підприємці - всього 115 підписів.

З ініціативою присвоєння високого звання Людмилі Шубіній, меценату, генеральному директору товариства з обмеженою відповідальністю «Друкмаш-Центр», клопотала громадська організація «Серця матерів і ветеранів війни Кропивницького». На підтримку кандидатури Людмили Володимирівни до міської ради надійшли листи від товариства з обмеженою відповідальністю «Друкмаш-Центр», Кіровоградської обласної лікарні, обласного клінічного онкологічного центру, громадських організацій «Росток надії», «Турбота», Прес-клуб реформ, Центр розвитку людини і сім'ї «Сонячний зайчик», благодійної організації Міжнародний благодійний фонд «Янгол життя», колектив кропивницького Гончаренко-центру.

З пропозицією присвоїти почесне звання Фаїні Поздняковій, голові громадської організації «Університет третього віку "Натхнення"», виступив колектив цієї організації.

Кожного з кандидатів презентували представники організацій та підприємств, які висунули кожного з претендентів. Голосування було без свідків - тільки члени комісії. Обговоривши всі кандидатури, члени комісії більшістю голосів прийняли рішення рекомендувати присвоїти звання «Почесний громадянин міста Кропивницького» у 2021 році Павлу Леонідовичу Штутману.