Кіровоградська ОДА витратить 28 млн на придбання ноутбуків для вчителів області

Перегляди: 1187

У 100 шкіл Кіровоградщини планують придбати 1432 ноутбуки для вчителів.

16 липня департамент освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації оголосив тендер на придбання 1432 ноутбуків у школи області, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Усі комп’ютери використовуватимуть учителі, зокрема під час викладання онлайн. Очікувана вартість закупівлі складає 28,65 млн грн.

У технічних умовах закупівлі вказано, що кожен ноутбук повинен мати діагональ екрану не менше 15,6 дюйма, не менше 8 Гб оперативної пам’яті, інтегровану веб-камеру, HDMI-порт тощо. Окрім самого комп’ютера, до пакета закупівлі входять оптична миша, антивірус, офісне програмне забезпечення, ліцензійна операційна система Microsoft Windows 10 Professional Ukrainian. Очікувана вартість одного ноутбука дорівнює 20,4 тис. грн.

За планом, кожна зі 100 шкіл отримує від 1 до 45 ноутбуків (залежно від кількості вчителів).

Найбільшу кількість нових ноутбуків – 54 - отримає навчально-виховний комплекс «Олександрійський колегіум – спеціалізована школа», у свою чергу, опорний заклад освіти «Новоархангельський заклад загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів» отримає лише один ноутбук.

Охочі виконати замовлення подаватимуться на конкурс до 25 серпня, аукціон запланований на 30 вересня.

Перелік комунальних закладів загальної середньої освіти та їхніх філій, для яких у 2021 році будуть придбані ноутбуки для дистанційного навчання.