Як у Кропивницькому та на Кіровоградщині відзначатимуть День Прапора і День Незалежності

Перегляди: 1256

На День Прапора та День Незалежності на Кіровоградщині запланували низку святкових заходів.

Про це CBN поінформували в пресслужбі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

23 серпня, у День Прапора, о 08:00 почнеться хода «Народжені вільними» від площі Героїв Майдану в Кропивницькому до Фортечних валів, де о 09:00, як і в усіх обласних центрах, піднімуть прапори. Потім від Фортечних валів стартує велопробіг у вишиванках, який фінішує на Театральній площі.

О 16:00 в театрі ім. Кропивницького - прем’єра вистави «Іду за вас», яка основана на спогадах військових.

Святкування Дня Незалежності України 24 серпня традиційно розпочнеться з покладання квітів до 10 пам’ятних знаків о 08:30. О 09:00 перед міською радою відбудеться нагородження жителів Кропивницького, які зробили значний вклад у розвиток міста.

Також з 09:00 почнуть працювати локації з розвагами та виставками на Театральній площі. Об 11:00 там транслюватимуть онлайн виконання гімну всіма територіальними громадами Кіровоградщини.

Також працюватимуть алея художників, зелена зона, буде програма для дітей, фотозони, виставки тощо. На Театральній площі буде виставка краєзнавчого музею «30 років - 30 кроків», де зобразять визначні події Кіровоградщини.

На Дворцовій та в Ковалівському парку працюватимуть локації з розвагами та смаколиками.

О 15:00 на площі Героїв Майдану відбудеться марафон «30 пісень української Незалежності», о 18:00 там же - концерт «Рок на Інгулі».

У громадах Кіровоградщини теж будуть святкові концерти та відзначення людей, які зробили значний внесок у розвиток України.