Нехай переможе здоровий глузд, або Про самопіар голови ОДА

Перегляди: 6068

Вадим Волканов, заступник голови Кіровоградської обласної ради, спеціально для CBN

У кожної людини напередодні свого особистого ювілею виникають певні думки. Вона підсумовує, будує плани. Коли наближається ювілей рідної країни, хочеться думати й говорити про неї, згадувати минуле, аналізувати сьогодення, мріяти про майбутнє... Це зробить кожен свідомий громадянин України. Я хочу поговорити про Кіровоградщину.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Мені довелося співпрацювати з багатьма головами Кіровоградської облдержадміністрації. Зазвичай пам’ятається негатив, але можна згадати й багато доброго, конструктивного. Вважаю, що губернатор повинен бути і політиком, і господарником, і, що дуже важливо, комунікатором, який би вмів знайти спільну мову з депутатським корпусом. Адже саме завдяки співпраці з усіма фракціями керівник області може реалізувати ідеї, змінити на краще життя громади.

Що ми маємо сьогодні? Голова ОДА Марія Чорна активно відвідує об’єкти, констатує виконання тих чи інших робіт, пишається темпами ремонту або будівництва. Що це, як не власний піар? Пані губернаторка їде туди, де вже давно проведені тендери, виділені кошти, роботи наближаються до завершення. Це дві спортивні школи – «Надія» та СДЮШОР-2, візит до Олександрії, де все під контролем і давно та успішно змінюється на краще... А чому вона не турбується про обласну філармонію, яка потребує реконструкції? Чи Центром дитячої творчості, який був вимушений закритися через аварійний стан приміщення? Я вже не кажу про обласне дитяче патологоанатомічне бюро. Було б не зайвим з’їздити до Онуфріївки, де очисні споруди в такому стані, що забруднюють Дніпро…

Та це не найголовніше. Можна взагалі нікуди не їздити, а, сидячи в кабінеті, просто дослухатися до депутатів, які порадять, підкажуть, допоможуть. Нещодавно ми зібрали президію обласної ради, куди запросили керівників всіх фракцій та голову ОДА. Марія Володимирівна проігнорувала зібрання, відправивши на нього свого заступника. А були озвучені серйозні проблеми, разом шукали шляхи вирішення.

Активність голови ОДА останнім часом проявляється лише в призначеннях на керівні посади представників певної політичної сили. Нехай серед них немає нікого від «Опозиційної платформи – За життя» - ми не прагнемо посад в органах виконавчої влади. Але ж має бути витриманий паритет. Як кажуть, не БЮТом єдиним... Та якщо все-таки БЮТівці, нехай беруть на себе відповідальність за все, що відбувається в регіоні. Треба вміти не тільки керувати, а й відповідати.

Тридцять років незалежній України. Війна на Донбасі, анексований Крим. Треба об’єднуватися, а ми досі не позбулися політичних чвар, заздрощів, незрозумілої помсти один одному. Голові облради Сергію Шульзі оголошена інформаційна війна. Подивіться, що про нього пишуть у соцмережах, на сумнівних сайтах. Я був переконаний, що такі методи залишилися в минулому… Але певна людина їх згадала, дістала з полиць своєї пам’яті. Ми знаємо, хто замовник цього бруду. Та навіщо все це? В чому сенс? Хіба це на часі? Краще б зібралися в Арсенівці та вирішили долю родинного гнізда Тобілевичів.

Депутатів переобирають. Губернатори приходять і йдуть. Заїжджі губернатори повертаються додому, а місцеві залишаються тут, їм дивитися землякам у очі. Єднаймося в рідній незалежній Україні! Бажаю всім миру і здоров’я. Політикам та чиновникам – здорового глузду. Нехай він переможе.