Митрополит Епіфаній подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку за зусилля у здобутті Томосу про автокефалію ПЦУ (відео)

Перегляди: 696

Віряни з усієї України у Святій Софії щиро привітали Петра Порошенка і подякували за Томос.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це повідомляє пресслужба «європейської Солідарності», передає кореспондент CBN. 

Близько 15 тисяч вірян приїхали з усіх куточків України на Божественну Літургію у Собор Святої Софії Київської. Для того, щоб спільно відсвяткувати незалежність Православної церкви України та привітати Патріарха Варфоломія, який сприяє утвердженню її серед Церков-Сестер.

https://www.youtube.com/watch?v=WqSsmES6nck

Блаженніший Митрополит Епіфаній під час промови у Святій Софії після спільної з Вселенським Патріархом Варфоломієм Божественної Літургії  Епіфаній наголосив, що нинішній візит Вселенського Патріарха увійде в історію як перший візит до незалежної автокефальної церкви України. Він подякував Вселенському Патріарху за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України, а його екзархам – за підготовку Об’єднавчого Собору. 

«Дякую Петру Олексійовичу Порошенку, який також брав безпосередню участь у підготовці ціє історичної події. Адже завдяки підтримці влади, держави, народу, Верховної Ради ми сподобились справді великого блага – отримання Томосу про автокефалію», – сказав Блаженніший Епіфаній. Ці слова віряни зустріли оплесками.

Вселенський Патріарх Варфоломій також привітав п’ятого Президента України.