ФК «Олександрія» здобув вольову нічию проти «Чорноморця»

Перегляди: 618

У стартовому матчі 6-го туру Української Прем'єр-Ліги олександрійці в Одесі зустрічалися з місцевим "Чорноморцем". Наші земляки через реконструкцію газону на власному стадіоні вже вшосте грали на виїзді. Тим не менш, команда Юрія Гури стала чи не найбільшим відкриттям старту сезону. Олександрійці переграли луганську "Зорю", донецький "Шахтар" та в минулому турі ковалівський "Колос". А ще були нічия с ФК "Львів" та дуже прикра поразка від "Миная". Тож, набравши 10 очок, хлопці Юрія Гури посідали 5-ту сходинку турнірної таблиці. "Чорноморець" мав у своєму активі лише одну перемогу над "Маріуполем", розмістившись на 14-й позиції. Отже, саме гості перед матчем виглядали номінальними фаворитами.

Та перший тайм пройшов за абсолютно рівної боротьби, коли захист суттєво переважав напад. Небезпечних моментів біля обох воріт майже не виникало. Можна згадати лише не дуже точний удар головою з меж штрафної аргентинця Спінеллі, після передачі з лівого флангу й декілька дальніх "пострілів" господарів, серед яких віділявся наддосвідчений Сергій Кравченко. Тож, перший тайм завершився без забитих м'ячів -0:0.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А ось другий тайм, на який Юрій Гура випустив Рибалку з Одарюком замість Колюжного та Кажушка, суперники розпочали дуже активно. Спочатку реальні нагоди відзначитися втратили одесити Бугай та Авагімян, які не влучили з меж штрафної. Потім вже гості перехопили ініціативу й відповіли ударами Кирила Ковальця, на який зреагував голкіпер "моряків" Кучерук, та неймовірним за виконанням "пострілом" у поперечину Дениса Устименка, який замінив Спінеллі. Форвард, після передачі в штрафну, знаходячись обличчям до воріт примудрився пробити п'ятою метрів із 14-ти. І тут спортивне щастя було на боці "Чорноморця".

Далі пішла гра на зустрічних курсах, в якій більше пощастило господарям. Після кутового м'яч опинився в Авагімяна. Хавбек фінтами розхитав захисників і пробив у ближній кут. Олег Білик зіграв не впенено й м'яч опинився в сітці - 1:0. Та вже за три хвилини наші земляки відігралися. Максим Третьяков наважився на удар метрів із 20-ти. М'яч рикошетом від ноги Михайленка парашутом перелетів Владислава Кучерука - 1:1.

Конкуренти не зупинялися, намагаючьсь вирвати перемогу. Спочатку, після помилки Цитаїшвілі, гості вискочили три на два, але удар прийшовся вище поперечини. А, після наступної атаки підопічних Юрія Мороза, позиційної помилки припустився Каспарс Дубра, який в простій ситуації вийшов сам на сам із воротарем Ваната. Форвард одеситів, який нещодавно вийшов на заміну, холоднокровно пробив повз Олега Білика - 2:1. Але на 83-й хвилині гості відігралися вдруге. І тут знову блискуче проявив себе Денис Устименко Чемпіон світу серед 20-ти річних метрів із 18-ти практично з місця направив м'яч, як кажуть на виконання, у дальню дев'ятку - 2:2. І, хоча до останнього конкуренти йшли вперед, рахунок до фінального свистка так і не змінився. Тож, після млявого першого тайму, по перерві команди продемонстрували класну гру, яка завершилася бойовою нічиєю - 2:2.