Лікарі діагностували у Порошенка опіки обох очей (документ)

Перегляди: 1278

Після нападу на Петра Порошенка у п’ятого президента діагностовані опіки очей.

Про це свідчить довідка фахівця з Олександрівської лікарні, який надавав Порошенку медичну допомогу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ймовірно, у зеленці могли також бути сторонні домішки. У документі, який опинився в розпорядженні «Главкому», зокрема, йдеться про те, що у Порошенка зафіксований хімічний опік кон’юктиви склери та рогівки 1-2 ступенів обох очей, множинні сторонні тіла рогівки лівого ока.

Під час огляду сторонні тіла з рогівки видалили, а також призначили відповідне лікування.

Також адвокат Головань заявив, що чоловіка, який облив Порошенка зеленкою, відпустили.

Нагадаємо, напад на Петра Порошенка був здійснений 24 серпня у самому центрі столиці, де Порошенко брав участь у багатотисячному Марші Патріотів. П’ятий президент разом із родиною загиблого морпіха Ярослава Журавля у цей час покладав квіти до Меморіалу героїв Небесної сотні. Окрім Порошенка, дісталося і кільком ветеранам-учасникам маршу.

У «Європейській солідарності» відповідальність за напад «тітушки» покладають на Офіс Зеленського. Пізніше було оприлюднене відео, з якого видно, як поліція швидко відвела затриманого учасниками маршу нападника в бік вулиці Банкової і сховала за кордоном силовиків.

Згодом Петро Порошенко виступив перед прихильниками на Співочому полі. Він подякував патріотам за потужний марш захисників України і, зокрема, звернувся до Володимира Зеленського.

Того ж дня поліція встановила особу чоловіка, який облив зеленкою Порошенка.

Наступного дня після інциденту посольство США засудило напад на Петра Порошенка. Там зазначили, що фізичним нападам на політиків, журналістів - не місце у розвиненій демократичній країні.