Петрівський «Інгулець» розгромив «Маріуполь»

Перегляди: 780

У матчі 6-го туру Української Прем'єр-Ліги петрівський «Інгулець» у Кропивницькому на стадіоні «Зірка» приймав ФК «Маріуполь», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Для суперників цей матч мав велике значення. Петрічани, після чотирьох поразок поспіль на старті, зіграли вничию в Києві з київським «Динамо» та перемогли на виїзді ФК «Львів». Це дозволило підопічним Сергія Лавриненко піднятися на 13-те місце в турнірній таблиці. Маріупольці лише одного разу в шести турах зіграли внічию. Тож для гостей це була битва за шість очок.

Перші хвилини зустрічі проходили в боротьбу за ініціативу, майже без небезпечних моментів. Та поступово хлопці Сергія Лавриненка притисли конкурентів до їх воріт і заставили працювати на повну потужність захист та воротаря конкурентів. В одному з епізодів Владислав Шарай накрутив декількох захисників, але метрів із 10-ти поцілив у стійку воріт маріупольців. Та вже другим своїм шансом півзахисник господарів скористався на повну. Після подачі в штрафний майданчик та метушні, м'яч опинився в Шарая, який несильним, але націленим ударом вразив дальній кут - 1:0.

На цьому хлопці Сергія Лавриненка не зупинилися й мали ще декілька шансів збільшити свою перевагу. Але невлучні удври та надійна гра воротаря маріупольців Кудрика не дозволили забити вдруге.

Ближче до завершення першого тайму гості дещо вирівняли гру й стали загрожувати воротам Гальчука, який проявив свою майстерність. Але господарі поля не грали на утримання рахунку, відповідаючи на атаки суперників своїми небезпечними контрвипадами. Але не вистачало останньої точної передачі. Отже, перший тайм завершився за мінімальної переваги «Інгульця» - 1:0.

У другомі таймі на полі точилася рівна та напружена боротьба. І більше зиску з такої гри знову витисли господарі. Спочатку Павло Полегенько заробив небезпечний штрафний метрах в 17-ти від воріт прямо по центру. Але з ударом самого ж Полегенька впорався голкіпер маріупольців Олег Кудрик. Але вже наступна атака господарів стала гольовою. Асмелаш зробив передачу з правого флангу, а Шарай, якого забули захисники, метрів із 7-ми ударом головою оформив дубль -2:0.

Маріупольці кинулися відіграватися й мали декілька шансів зменшити відставання в рахунку. Одного разу після удару гостей навіть потрапив у стійку воріт Гальчука. Можно визнати, що десь маріупольцям не пощастило. Від розпачу головний тренер гостей Остап Маркевич отримав жовту картку.

А остаточно «склали зброю» хлопці Остапа Маркевича після голу Гопея, який замінив травмованого Сітала. Нігерійський форвард отримав класну передачу з глибини поля й холоднокровно вразив ціль - 3:0. Після цього, скоріше, петрівчани мали можливості збільшити перевагу, ніж маріупольці забити гол престижу. Та до фінального свистка рахунок 3:0 так і не змінився. Команда Сергія Лавриненка здобула першу розгромну перемогу в сезоні в матчі з одним із конкцрентів у боротьбі за збереження прописки в еліті. Наразі, «Інгулець» піднявся на восьму сходинку турнірної таблиці УПЛ.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN