У Кропивницькому відкрилася виставка відомого на весь світ фотомитця (фото)

Перегляди: 914

Неймовірна виставка фото світлин відомого на весь світ фотомитця Олега Куцького «Місто біля моря» відкрилася у головній книгозбірні Кропивницького та області, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Звання заслуженого художника Міжнародної федерації фотомистецтв (EFIAP) в Україні мають не більше десятка майстрів фото. Пан Олег має більше 400 нагород міжнародних фотовиставок та конкурсів, в тому числі більше 180 золотих медалей. І при цьому лише одну бронзову медаль в Україні.

Втім, Олег Куцький голова правління такого відомого в країні об’єднання фотографів як Одеська обласна організація Національної спілки фотохудожників України.

Перераховувати усі виставки, в яких приймав участь маестро, колекції, де знаходяться його світлини чи назви видань та каталогів художників з його ім’ям, займе три сторінки тексту, надрукованого дрібним шрифтом.

Зазначимо, що навіть неозброєному знаннями та досвідом оку відразу стає зрозуміло, що перед ним світлини майстра фоторепортажу.

«Для мене фоторепортаж – це знаходження цілісного образу події, який би відповідав на усі запитання», - розповів Олег Куцький.

Його замальовки Одеси та її жителів дихають життям, на яке він дивиться, з одного боку, як гуморист, а з іншого - філософ. В них відчувається відношення людини, яка спостерігає та суворо досліджує буття, не приховуючи і не прикрашаючи ні миті.

«Олег Куцький не просто фотограф. Він продемонстрував нам погляд на сьогодення. Власне, про свої світлини він так сказав, що то його життя. Я щаслива від того, що до нас приїхав великий майстер», - поділилася враженнями поціновувача фотомистецтва Лариса Лєбєдєва.

«Я побачив на виставці світлини як фотомитця, так і фотожурналіста. Це дуже добре. Автор вміє вловлювати найважливіший момент події, і в той же час створити образ, втілити у фотографії ідею», - розповів фотокореспондент CBN Ігор Філіпенко.

«Я дуже радий, що у Кропивницькому знову відроджується традиція проведення виставок фотомитців з усієї України», - зазначив кропивницький фотохудожник Олександр Шулешко.

Виставку в ОУНБ імені Дмитра Чижевського можна відвідати протягом місяця.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.