Зелений транспорт: в Олександрії з'явились 50 електросамокатів

Перегляди: 938

Наприкінці серпня на вулицях Олександрії почав курсувати новий вид транспорту – електросамокати. Міська влада закликає користувачів бути обережними, дотримуватися правил дорожнього руху і не наражати на небезпеку ні водіїв автівок, ні пішоходів.

Нову для нашого міста послугу запропонувало і впровадило ТОВ «Смарт Вей-еко». Олександрійська міська рада підписала з відповідною компанією Меморандум про співпрацю у розробці та реалізації Проєкту «Зелений транспорт міста Олександрії».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Головною метою проєкту є поліпшення екологічної ситуації в місті шляхом розвитку системи електричного і велосипедного транспорту.

ТОВ «Смарт Вей-еко» зареєстроване в місті Олександрії та має офіційно оформленого працівника.

Скористатися еко-транспортом може будь-хто і в будь-який час на умовах кікшерінгу (прокату електросамокатів та електровелосипедів). На сьогодні компанія пропонує для користування жителям і гостям міста 50 електросамокатів, які розміщені біля зон відпочинку та супермаркетів у різних мікрорайонах.

Відповідний еко-транспорт працює цілодобово та активується через спеціальний мобільний додаток після оплати послуги через банківську карту. У будні розблокування самокату коштує 5 грн та 1,5 грн за кожну хвилину, а у вихідні та святкові дні вартість розблокування 15 грн і 2 грн хвилина поїздки.

Рух електросамокатів містом відслідковується за допомогою системи GPS-контролю, а їх обслуговування здійснюється працівником на місцях стоянок. Тож користувачам після поїздки слід залишати транспорт поблизу зон відпочинку і стоянок.

«Перехід на екологічність – це те, до чого зараз іде весь світ. Олександрія теж крок зробила. Тішить, що олександрійці вже оцінили зручність електросамокатів і активно ними користуються. Втім міська влада закликає користувачів бути обережними, дотримуватися правил дорожнього руху і не наражати на небезпеку ні водіїв автівок, ні пішоходів. А також просимо бережно ставитися до електросамокатів і не псувати це майно», – зазначив заступник міського голови з економічних питань Юрій Шклярук.