Для батьків та вчителів: у Кропивницькому презентували інструкцію протидії булінгу

Перегляди: 1502

У Кропивницькому презентували інструкцію, яка допоможе вирішити проблему булінгу в дитячих колективах.

Докладніше про це розповіли учасники пресконференції в CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначила голова ГО «Батьківська рада Кропивницького» Олена Бринза, основна потреба людини — у безпеці. Дитина не може навчатися, якщо для цього немає безпечного середовища.

Булінг — це систематичне цькування конкретної дитини. Зупинити його може лише доросла людина.

Інструкція складається з найголовніших запитань — що таке булінг, за якими ознаками можна визначити ситуацію булінгу та які наслідки для дітей і батьків. Інформація корисна не лише для ситуацій з булінгом, але й для загального розвитку.

Інструкція стане в нагоді всім учасникам навчального процесу. А ще вона проілюстрована дитячими малюнками, а саме їхнім баченням проблеми.

Авторами «Інструкції протидії булінгу для вчителів» є практикуючі психологині громадської організації «Батьківська рада Кропивницького» Інга Кузнєцова та Юлія Паршутіна.

Інструкція поширюється безкоштовно, кожний навчальний заклад може звернутись до ГО і зазначити, яка кількість інструкцій їм необхідна. З часом книга з'явиться у мережі в електронному вигляді.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN