Стало відомо, чому у Кропивницькому відпустили підозрюваного у хабарництві начальника Льотної академії

Перегляди: 4524

Підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди начальника Льотної академії відпустили із зали суду через неправомірно вручену підозру.

Про це CBN повідомила речниця Ленінського районного суду у м. Кіровограді Анастасія Андрієнко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Слідчий суддя дійшов висновку, що повідомлення про підозру було незаконним, так як було допущено грубе порушення процедури повідомлення. Тобто, підозру вручила неуповноважена на це особа. Відповідно, затриманий не набув статусу підозрюваного, тому до нього не може бути застосований жоден запобіжний захід», — наголосила речниця суду.

За її словами, під час судового засідання встановили, що громадянин має правовий статус адвоката. Відповідно ж до. п. 1 ч. 1 ст. 481 Кримінально-процесуального кодексу України, письмове повідомлення про підозру адвокату можуть вручити генеральний прокурор, його заступник та керівником обласної прокуратури, або за їх дорученням.

«В даному провадженні підписав та вручив повідомлення про підозру прокурор одного з відділів Кіровоградської обласної прокуратури, який, крім того, не отримав доручення на здійснення повідомлення про підозру від зазначених осіб. Тобто, він на це не мав жодних повноважень», — наголосила Анастасія Андрієнко.

https://cbn.com.ua/2021/09/03/u-kropyvnytskomu-nachalnyka-lotnoyi-akademiyi-ta-poserednyka-zatrymaly-na-habari-foto/