Кропивницький: у студенти Донецького медуніверситету посвятили 11 першокурсників (фото)

Перегляди: 1572

Посвяту у студенти пройшли першокурсники Донецького національного медичного університету у Кропивницькому.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Заклад поповнили 11 медиків-початківців, які склали урочисту обіцянку присвятити своє життя боротьбі за здоров’я людини.

Владислава Онофрійчук каже виросла в сім'ї лікарів, тому опанувати цю професію мріяла з дитинства.

«Лікар — це така професія, яка потребує реальної любові, реальної турботи до людей. Я дуже сильно люблю всіх людей і хочу допомагати і рятувати життя. Всі можливо думають, що ДНМУ все-таки закрили, але ні. Я прийшла сюди, щоб розвивати його і допомагати усім людям і стати найкращим студентом ДНМУ», — говорить першокурсниця.

Також університет підписав меморандум про співпрацю з обласною радою та закладами охорони здоров'я області.

«Сьогодні присвяту прийняли небагато студентів. Цьому є свої пояснення, на жаль, недобрі пояснення. Але важливіше те, що ми перемогли. Студенти сьогодні вступили в університет. Ми прийняли студентів, які закінчеили школи і коледжі. Маємо сподівання на те, що в наступному році їх буде набагато більше студентів. Меморандум — це важливо, тому що студенти повинні навчатися на клінічних базах. Щоб вони бачили, як лікують хворих, як діагностують ту чи іншу патологію. Це дуже важливо, бо не бачивши цього, неможливо стати лікарем. Тому повинна бути плідна співпраця із закладами охорони здоров'я», — наголосив ректор Донецького національного медичного університету Петро Кондратенко.