Вимагання хабаря на Кіровоградщині: депутату повернули зброю та 66 тисяч доларів США (фото)

Перегляди: 3143

Миколаївський апеляційний суд зняв арешт зі зброї та 66 тисяч доларів США, вилучених під час обшуку у депутата Олександрівської селищної ради Сергія Савченка.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відповідне рішення, після подання апеляційної скарги ухвалила колегія судів Миколаївського апеляційного суду.

Арешт був накладений на майно, яке виявили та вилучили у ході проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 62021150030000034 від 07.07.2021. Його відкрили за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК України. Дане провадження здійснюють працівники Державного бюро розслідувань за фактом шахрайства депутатів місцевих рад Кіровоградщини та працівників обласної податкової, які обіцяли підприємцю за 60 тисяч доларів США допомогти закрити щодо нього справу про ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Вивчивши доводи адвоката, суд прийшов до висновку, що Сергій Савченко на час розгляду клопотання не був підозрюваним у зазначеному кримінальному правопорушенні, і навіть не допитувався органом досудового розслідування під час розгляду клопотання в процесуальному статусі свідка. Як встановив суд, власник майна, на яке слідчий суддя наклав арешт, на цьому етапі досудового розслідування у даному кримінальному провадженні має статус третьої особи.

Нагадаємо, на початку серпня у Кропивницькому за вимагання 60 тисяч доларів були затримані депутати місцевих рад та працівник обласної податкової служби. У них під час обшуків правоохоронці вилучили арсенал зброї: пістолети з глушниками і набої до них, карабін, рушниці та арбалет зі стрілами. У гаражі виявили 66 тисяч доларів США.

Після розгляду апеляційної скарги адвоката суд постановив зняти арешт з іноземної валюти в кількості 660 купюр номіналом по 100 доларів у загальній сумі 66 тисяч, пістолета з маркуванням «Wilson 9мм made USA» та двох магазинів до нього, глушника з маркуванням «GEMTECH S08-26660 9мм», двох рушниць, карабіна з маркуванням SKS з магазином, арбалета з 21 стрілами до нього, мобільний телефон марки Samsung SM-G950FD, які виявили та вилучили 10-11.08.2021 у ході проведення обшуку у домоволодінні за місцем проживання Сергія Савченка.

[caption id="attachment_106377" align="alignnone" width="754"] Сергій Савченко[/caption]

Сергій Савченко з 2017 року обіймає посаду директора ТДВ «Цибулівське хлібоприймальне підприємство», був депутатом Кіровоградської облради 7 скликання від ПП «УКРОП». У 2020 році обраний депутатом Олександрівської селищної ради восьмого скликання від політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода», де очолює постійну комісію з питань бюджету, фінансів, власності та інвестиційної діяльності.

https://cbn.com.ua/2021/08/11/na-kirovogradshhyni-deputaty-ta-pracivnyky-podatkovoyi-vymagaly-z-fermera-60-tys-dolariv-foto-video/