Перший раз у перший клас: збираємо дитину до школи

Перегляди: 393

Збираючи дитину до школи, список необхідних речей краще скласти заздалегідь, щоб систематизувати покупки та прикинути приблизні витрати. Що знадобиться «новоспеченим» школярам, зараз підкажемо.

Як не придбати зайвого

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Багато в чому перелік необхідних учневі речей залежить від навчального закладу, тому перед походом до магазину бажано обговорити це з класним керівником або шкільною адміністрацією. Якщо особливих вимог немає, звичайний список покупок включає: шкільний одяг та зручне взуття, спортивну форму для занять фізкультурою, рюкзак, ланч-бокс і канцелярію.

Шкільний одяг та взуття

Якщо навчальний заклад не передбачає форми, що шиється на замовлення для всіх учнів, батьки самі вирішують, в чому дитина буде ходити до школи. Особливо тепер, коли шкільну форму офіційно спростували. Радимо придбати набір базових речей, які легко комбінуються. Хлопчикам знадобляться: сорочки з коротким і довгим рукавом, легкі та утеплені штани, піджак або тепла кофта, кілька гольфів та светрів, спортивний костюм для фізкультури, шкарпетки з натуральних тканин. Дівчаткам можна придбати блузку, плаття, спідницю або сарафан, джинси та утеплені штани, кілька светриків з горловиною та без. Крім того, знадобляться шкарпетки, колготки та аксесуари для волосся: заколки, резинки, обручі, шпильки.

Головна вимога до шкільного взуття — зручність. Модель повинна відповідати сезону, бути впору й високої якості. Бажано наявність стійкого задника, супінатора та гнучкої неслизької підошви. Також перевагу слід віддати взуттю на липучках або гумках, знімати та взувати яке простіше, ніж туфлі та черевики на шнурках.

Не зайвим буде придбати торбинку для спортивного одягу та змінного взуття.

Рюкзак, сумка чи ранець?

Окрема категорія шкільних покупок — рюкзак, до вибору якого потрібно підходити дуже ретельно. Якісна модель прослужить довго й винесе всі важкості шкільного життя. Дітям до 12 років лікарі-ортопеди рекомендують виключно ранець — рюкзак з жорсткою спинкою, який рівномірно розподіляє навантаження на плечі та спину дитини. Він повинен бути легким, водовідштовхувальним, не надто великим, але досить містким для необхідного шкільного приладдя.

Вибрати відповідну модель рюкзака та порівняти ціни у магазинах Кропивницького можна, скориставшись прайс-агрегатором «Магазилла».

Ланч-бокс для школяра

Якщо дитина бере в школу сніданок або обід з дому, не обійтися без ланч-боксу. Цей зручний посуд дозволяє зручно перекусити в будь-яких умовах. Сучасний ланч-бокс — більше ніж просто контейнер для їжі. Обирайте герметичні варіанти, які захистять їжу від впливу навколишнього середовища, а сусідні предмети зі шкільної сумки від протікання. Такий посуд — відмінний спосіб організації своєчасного, якісного та безпечного харчування дитини.

Канцелярія

Це найбільша група шкільних покупок, до якої входять: кулькові ручки, фломастери та маркери, прості та кольорові олівці, брусок, лінійка (від 15 см), ластик, пенал, зошити.

Ось такий вийшов чек-лист. Але краще заздалегідь проконсультуватися з класним керівником, щоб нічого не забути й не переплатити за зайве.