ФК «Олександрія» переграв «Інгулець» і виходить на друге місце

Перегляди: 719

У матчі 7-го туру Української Прем'єр-Ліги відбулося дербі футбольної Кіровоградщини — ФК «Олександрія»приймав на власному полі петрівський «Інгулець».

Саме те, що олександрійці, нарешті, після шести виїзних поєдинків, грав на рідному КСК «Ніка», де поклали новий газон, вже було подією для Олександрії. На матч також завітав колишній наставник олександрійської команди Володимир Шаран, який споглядав за розвитком подій на полі поруч із почесним президентом клубу Сергієм Кузьменком.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ну й зазначимо, що в разі перемоги, господарі поля мали можливість піднятися, хоча б на один день, на другу сходинку турнірної таблиці. Та й «Інглець», після двох перемог поспіль і нічиєї з київським «Динамо», не збирався збавляти оберти. І Сергій Лавриненко виставив склад наближений до оптимального. А от Юрій Гура відверто здивував, залишивши на лаві запасних більшість своїх лідерів: Ковальця, Дубру, Кожушка, Спінеллі та Устименка, а ще досвідченого Рибалку й новачка Кірюханцева, якого арендували в «Шахтаря».

Натомість, шанс проявити себе отримали Дришлюк, Гринь, Одарюк, Бухал, Мельник, які до цього не мали великої ігрової практики.

Не випадково, що краще розпочали поєдинок гості. У дебюті пройшла вертикальна довга передача від Опанасенка на Артема Сітала. Колишній форвард «Олександрії», мабуть, і сам не очікував, що опиниться віч на віч із Олегом Біликом. Тож, удар прийшовся значно вище поперечини.

Згодом Шарай і Полегенько організували небезпечний момент, але удар Павла встигли заблокувати захисники.

У середині першого тайму господарям удалося не тільки вирівняти гру, але й перехопити ініціативу. Краще стали працювати фланги, де проблеми суперникам створювали досвідчені Мірошніченко та Третьяков. Саме після передачі Третьякова головою поруч зі стійкою пробив Одарюк. А потім воротар петрівчан Гальчук не без складнощів парирував удар Мірошниченка. Був шанс і в Сергія Гриня, який починав як вінгер, а потім став діяти на вістрі. Та його "пострілу" трохи не вистачило влучності.

Завершувалася перша половина атаками хлопців Юрія Гури. Та ні олександрійцям, ні підопічним Сергія Лавриненка, відзначитися не вдалося -0:0.

А ось на початку другого тайму, коли на поле замість Демченка вже вийшов Кирило Ковалець, господарі поля забили надважливий м'яч у ворота Гальчука. Зрячу довгу передачу на хід партнеру віддав Іван Калюжний. І тут Салем не влучив по м'ячу, а Ковальов не встиг його підстрахувати. Такі неузгоджені дії центрбеків конкурентів дозволили Сергію Гриню вискочити один на один з воротарем і холоднокровно переграти Гальчука —1:0.

Надалі пішла вже більш відкрита гра, в якій суперники відповідали атакою на атаку. Гості йшли вперед і відкривали вільні зони й цим намагалися скоритатися олександрійці. Мірошниченко заробив штрафний метрах в 18-ти по центру, але Бухал пробив значно вище воріт.

А після швидкої контратаки господарів захисники заблокували спочатку удар Ковальця, а потім і Гриня. У петрівчан активно увійшли в гру Козак і Коваленко, які організували небезпечний випад., що завершився обвідним ударом в дальню дев'ятку Коваленка — трохи вище.

За хвилину Коробенко атакував Ковальця в штрафному майданчику. Та арбітр Анатолій Абдула вирішив, що все було в межах правил і пенальті не призначив.

У петрівчан свій другий шанс не використав Сітало, який знову пробив вище з меж штрафної. Згодом, Сергій Лавриненко замінив Сітала, замість якого вийшов Плохотнюк, а Шарая змінив Гопей. І тут же Плохотнюк виривався один на один із Біликом і зіткнувся з голкіпером. Арбітр у суперечливому епізоді вирішив, що порушував правила нападник і знову не вказав на «позначку».

А на 80-й хвилині вже інший голкіпер Гальчук відбив потужний удар метрів із 17-ти активного Ковальця. Та й «Інгулець» не збирався програвати і раз по раз «завантажував» м'яч до штрафної, де точилася запекла боротьба. Але завдати удару хлопцям Сергія Лавриненка не вдавалося. Були шанси закрити гру й в олександрійців, але захист та голкіпер «Інгульця» більше помилок не припускалися.

Хоча Спінеллі трохи не дотягнувся до м'яча після передачі Цурікова. Останні секунди компенсованого часу пройшли в атаках петрівчан і Плохотнюк пробивав головою після кутового. Але Білик свою команду врятував. Отже, фінальний свисток зафіксував мінімальну надважку перемогу з рахунком 1:0 олександрійців над земляками з петрівського «Інгульця». Тож, як мінімум на добу, ФК «Олександрія» займатиме другу сходинку чемпіонату Української Прем'єр-Ліги.