У Кропивницькому нагородили найкращих представників фізкультурно-спортивної галузі області (фото)

Перегляди: 2114

Уже другій рік поспіль урочистості, де вітають і нагороджують найкращих представників фізкультурно-спортивної галузі, проходить в обласному театрі ім. М.Л. Кропивницького.

Нагадаємо, що День фізичної культури та спорту України в нашій державі відзначається кожної другої суботи вересня. І якщо раніше святкові заходи проводилися під час спортивних змагань або на спортивних аренах, то вперше саме в минулому році представники влади організували для спортивної спільноти справжнє свято в затишній театральній залі. Тоді всі залишилися по-справжньому задоволеними. І ось, у цьому році, гарна традиція продовжилася.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У глядацькому залі обласного театру ім. М.Л. Кропивницького зібралися керівники області та Кропивницького, спортсмени, тренери, керівники спортивних закладів міста та області, ветерани спорту, спортивна громадськість.

Розпочалося свято з урочистого маршу вихованців обласних та кропивницьких спортивних шкіл та їх наставників. Потім всі присутні побачили виступи представників нового олімпійського виду спорту — брейкдансу, а також юних гімнастів СДЮШО «Надія» та грацій обласної федерації художньої гімнастики.

Після такого надихаючого прологу, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна та голова обласної ради Сергій Шульга привітали та нагородили срібну призерку Паралімійських ігор у Токіо Анастасію Мисник, учасниць токійських паралімпійських стартів Вікторію Шпачинську та Ольгу Свідерську, а також їх наставників Олега Соколовського та Олену Кузніцову.

Учасниці токійської Паралімпіади та їх тренери, окрім грамот і подяк, отримали сертифікати на грошові винагороди від голови ОДА. Анастасія Мисник отримає 20 тисяч гривень, Олег Соколовський — 10 тисяч, а Вікторія Шпачинська, Ольга Свідерська та Олена Кузніцова — по 5 тисяч гривень.

Також своїх «Степових орлів» отримали лауреати обласної спортивної премії ім. В. Жученка директор ОСДЮШОР-2 Віталій Винокуров, тренер-викладач із легкої атлетики Геннідій Здітовецький, тренер-викладач із боксу ОСДЮШОР-2 Вадим Саласенко, та вихованець ОСДЮШОР-2, срібний призер чемпіонату світу з боксу серед молоді Бозорбой Матякубов, а також директор ОСДЮШО «Надія» Станіслав Рой.

Відзнаку Кіровоградської області «За заслуги» 2-го ступеня отримав старший тренер збірної області з важкої атлетики В’ячеслав Жуков. Ну а взагалі в цей святковий день керівники області, Кропивницького, очільники обласного та міського спортивних управлінь нагородили дуже багато спортсменів, тренерів, фахівців спортивної галузі, які своєю працею та своїми досягненнями по-справжньому прославляють рідну Кіровоградщину. Нам дуже приємно, що Подяку Кіровоградської обласної державної адміністрації отримав і спортивний оглядач СВN Юрій Ілючек.

Додали настрою в цій емоційний святковій атмосфері прекрасні виступи акторів обласного театру ім. М.Л. Кропивницького та чудові танцювальні композиції ансамблю «Конвалія» та хореографічної студії «Аеліта».

Фото Ігоря Філіпенка, СВN