Школа майбутнього: у Кропивницькому відкрили перший міжшкільний ресурсний центр (фото)

Перегляди: 1312

У Кропивницькому у НВО «Мрія» сьогодні, 14 вересня, відкрили міжшкільний ресурсний центр №1.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про особливості роботи центру розповіла начальниця управління освіти міськради Лариса Костенко.

«Наш комунальний заклад розділений на 4 зони, в яких і хлопці, і дівчата незалежно від гендерного розподілу здобувають якісні знання з трудового навчання. Тобто, тут ми бачимо і швейну, і слюсарно-столярну, і кулінарну майстерні, і робототехніку. Тут зібрано надсучасне обладнання не тільки з України, яке потрібне, щоб отримати всі навички для майбутнього життя», — наголосила Лариса Костенко.

За її словами, у планах міськради — відкрити у Кропивницькому ще 2 таких центри.

«Для того, щоб всі діти 7-9 класів здобували в цьому напрямку якісну освіту, щоб вони професійно орієнтувалися, що їм потрібно в житті. Якщо вони за 3 роки зрозуміють, що їм потрібно робити руками, і вони потім також вищу освіту зможуть здобути вже після першого робітничого досвіду, як в інших європейських країнах, тому будемо вважати, що це саме заслуга цього центру», — розповіла керівниця управління освіти міськради.

За її словами, учні 7 класів виконають по 2 проєкти в кожній з майстерень.

«Тобто, і дівчата будуть навчатись с слюсарно-столярній майстерні і в робототехніці, так і хлопці будуть — в кулінарній і швейній», — наголосила Лариса Костенко.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN