Двоє кропивничан не змогли поділити бізнес. Тепер один — з ножовими пораненнями в лікарні

Перегляди: 3706

Історія про дев’яності у дві тисячі двадцять першому.

«У 2019 році В’ячеслав Стрижак відібрав у мого чоловіка Володимира бізнес», — розповідає Вікторія Марус.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ми сидимо на лавці перед центральним входом до обласної лікарні. Володимир з двома ножовими пораненнями — у торакальному відділенні. Таким був результат «розмови» з колишнім не то співробітником, не то діловим партнером.

«Близько пів на дев’яту вечора 10 вересня чоловік з нашим п’ятнадцятирічним сином проходив повз магазин “Канцхауз” на Пашутінській, побачив там Стрижака, — продовжує моя співрозмовниця. — Зайшов поговорити, але Стрижак почав агресивно себе поводити. Застосував газовий балончик, зав’язалася боротьба. У ході цієї боротьби Стрижак заподіяв моєму чоловіку ножові поранення в область печінки і грудей. Володю доставили у реанімацію, прооперували — операція тривала три години. Стан стабілізувався, нині він почуває себе краще».

[caption id="attachment_106829" align="alignnone" width="640"] Володимир Марус нині перебуває у торакальному відділенні. Загрози його життю немає. Фото Вікторії Марус.[/caption]

Натомість опонент Володимира Маруса має свою версію. В’ячеслав Стрижак стверджує, що ножа приніс з собою саме Володимир і невідомо як на нього ж напоровся.

«Були погрози від криміналітету, — сказав він у коментарі телеканалу “Вітер”. — Я боюся за своє життя, тому зайвого говорити не хочу. Людина напала на мене зі зброєю і від цієї ж зброї постраждала».

Журналістам же «Суспільного» В’ячеслав Стрижак узагалі заявив, що у Володимира був з собою ніж, а в його сина — цеглина. Правда, на запису з камери відеоспостереження, встановленій у крамниці, цього не видно. Є кілька кадрів, на яких Володимир підбирає з підлоги щось схоже на ножа, однак спочатку бізнесмени активно користуються лише газовими балончиками. Більше в їхніх руках нічого немає. Син Володимира тим часом намагається розборонити учасників бійки, але безуспішно.

[caption id="attachment_106830" align="alignnone" width="640"] Стоп-кадр з відеозапису з камери спостереження. Відео надав «Суспільному» В’ячеслав Стрижак.[/caption]

З бізнесом — така сама «ясність», як і з ножем. Вікторія Марус каже:

«В’ячеслав Стрижак сім років працював у мого чоловіка. Володя вирішив розширятися, взяв кредит на п’ятдесят тисяч доларів, щоб відкрити крамницю «Карандаш» (тепер вона називається «Канцхауз») на Пашутінській. Сам цим займався, вклав туди не лише гроші, а й здоров’я і нерви. Стрижак був керуючим цим магазином, але аж ніяк не партнером по бізнесу, як він це тепер розповідає. Щоб зекономити, на Стрижака оформили ФОП і оренду приміщення. Він — Стрижак — цим скористався і в один прекрасний момент влаштував саботаж: змінив замок у дверях. Чоловік приїхав з’ясувати, в чому проблема. А той йому заявив: “Ти хто взагалі? Знати тебе не знаю. Магазин — мій”. У Володі - шок і стрес, адже ніколи не було ніяких конфліктів зі Стрижаком. Така, знаєте, заздрість відчувалася, але ми не надавали цьому великого значення. Як з’ясувалося, дарма...»

За словами В’ячеслава Стрижака, все було не зовсім так.

«З самого початку він хотів відкривати тут магазин, — наголосив теперішній власник крамниці у розмові з журналісткою «Вітру». — Він звернувся до мене з пропозицією: його ідея, мої гроші, відкриваємось, усе офіційно належить мені. Те, що він — власник, хай хоч якісь документи покаже».

Обидва учасники конфлікту звернулися в поліцію.

«Ми вилучили знаряддя те, яким, ми вважаємо, були спричинені тілесні ушкодження. Говорити про те, чи це той ніж, чи ні, будемо після низки експертиз і в подальшому зможемо відповісти на це запитання», — зазначив т. в. о. начальника Кропивницького відділу поліції Віктор Розуменко.

Вікторія Марус налаштована рішуче:

«Сподіваюся, що закон стане на наш бік, і Стрижака посадять».

Якщо слідство встановить, що ніж належить В’ячеславу Стрижаку, то підприємцю загрожує від п’яти років за ґратами. Володимир Марус проведе у лікарні ще днів десять, потім на нього очікують кілька місяців реабілітації.

Андрій Лисенко, спеціально для CBN