Десять років після перемоги в «Майдан's»: Кіровоградщина знову підтвердила статус танцювальної столиці

Перегляди: 3439

Масштабний танцювальний конкурс «Танцюй, Кіровоградщина!», присвячений 10 річниці перемоги в популярному телевізійному проєкті «Майдан's» завершився.

Він стартував 1 червня і викликав неабиякий резонанс у танцювальному середовищі області. В ньому взяли участь понад 130 юних танцюристів із Кропивницького, Олександрії, Бобринця, Вишняківки, Малої Виски та Гурівки. Учасники повинні були записати свою хореографію на відео під неофіційний гімн Кіровоградщини у виконанні Мирослава Кувалдіна (Jonych).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Урочисте нагородження відбулося на Театральній площі в місті Кропивницький. Всі переможці та учасники отримали призи, які їм вручив Сергій Ларін, екс-голова Кіровоградської обласної державної адміністрації (2010-2013). Саме він придумав ідею проєкту і втілив її в життя.

«10 років тому Кіровоградщина перемогла в популярному проєкті "Майдан's", показавши всій країні професіоналізм, майстерність і прагнення завжди бути першими. Тоді учасники закріпили за собою звання танцювальної столиці України. Ми і зараз вболіваємо за молодь Кіровоградщини, тому придумали і запустили проєкт "Танцюй, Кіровоградщина!", щоб підтримати дітей в їх починаннях і популяризувати їх таланти», — зазначив Сергій Ларін.

Перше місце в конкурсі поділили два колективи — «Роксолана», вони стали беззаперечними лідерами глядацьких симпатій і здобули найвищі оцінки журі та Professional dance studio — колектив, який найперший надіслав відео на конкурс і підкорив суддів своїм виступом.

Друге місце зайняли Dance Theater «Street Ballet» з Олександрії, третє — колектив «Вікторія».

Щодо соло-учасників, то в цій категорії перемогу здобула Вікторія Гладченко, друге місце завоювала Дарина Руденко, а третє — Аліна Цвєткова.

Спеціальні нагороди отримали: зразковий хореографічний ансамбль «Анюта», хореографічний ансамбль «Журавлина» (НВО «Мрія»), Юлія Маліцька, Діана Степанова, аматорський танцювальний колектив «Лілея», зразковий аматорський колектив «Авантюрин» і дует «ДашЮля».

Всі переможці та учасники отримали цінні призи, серед яких — безкоштовне навчання в школі танцю Foresight Олександра Лещенка. Саме він, десять років тому, став фронтменом команди Кіровоградщини в проєкті «Майдан's».

Крім гарантованих призів, один з учасників зніметься в кліпі Мирослава Кувалдіна (Jonych) і отримає подорож до Карпат.

«Танцюй, Кіровоградщина!» дійсно стала головною танцювальною подією цього літа і вкотре довела, що Кіровоградщина — танцювальна столиця, де живуть справжні таланти, у яких танці в ДНК. Головне — завжди пам'ятати: «Рухатися треба зі смаком!»