Кропивницькі бейсболісти у складі збірної України зберегли місце в елітному дивізіоні чемпіонату Європи

Перегляди: 1306

В Італії проходить чемпіонат Європи з бейсболу в дивізіоні А. Серед найсильніших команд Старого Світу виступає й збірна України, основу якої складають гравці кропивницьких клубів, інформує кореспондент CBN. Головним тренером національної бейсбольної команди є кропивничанин Олег Бойко.

На попередній стадії 16 учасників змагань були розбиті на чотири групи. Українські бейсболісти у стартовому поєдинку розгромно поступилися іспанцям — 0:15.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А ось у протиборстві з хорватами наша збірна була попереду перед двома заключними інінгами — 3:1. Але в восьмому періоді хорвати зрівняли рахунок. А дев’ятому інінгу українці невдало захищалися, дозволили конкурентам набрати відразу 6 очок і поступилися з рахунком — 3:9.

Ця поразка вплинула на моральний стан українських бейсболістів, які в наступних матчах програли збірним Німеччини та Росії з однаковим рахунком 5:15.

Справедливості ради, відзначимо, що у складах суперників грають чимало натуралізованих легіонерів. Зокрема, у росіян їх відразу шість й саме вони забезпечують необхідний результат. У нашій команді виступають виключно українці, які не мають гарної ігрової практики в недостатньо конкурентному чемпіонаті.

Тим не менш, збірній України удалося сьогодні здобути надзвичайно важливу драматичну перемогу й зберегти прописку в елітному дивізіоні.

Початок матчу зі словаками підопічні Олега Бойка провели невдало. Після першого інінгу збірна України програвала 0:3. Та в наступній своїй атаці наші хлопці скоротили відставання до мінімуму — 2:3. Четвертий інінг не приніс успіху жодній з команд, а в п’ятому бейсбольному періоді словаки знову збільшили свою перевагу до двох пунктів — 2:4. Потім два періоди вийшли «сухими», а в восьмому інінгу українцям удалося таки відновити рівновагу. І нарешті в своєму заключному нападі наші бейсболісти провели ще одну результативну атаку й вирвали перемогу — 5:4. Отже, головне завдання на турнір –— збереження прописки в дивізіоні А — команді Олега Бойка вдалося виконати.

Тепер у матчі за 13-те місце бейсбольна збірна України зіграє з переможцем протиборства між збірними Франції та Греції.