Вадим Волканов: відвертість на грані…

Перегляди: 3839

Осінь вважається міжсезонням, коли підводяться підсумки та планується подальша робота. Заступник голови Кіровоградської обласної ради Вадим Волканов поділився своїми думками та враженнями: про роботу, політику, співпрацю з колегами та облдержадміністрацією.

- Вадиме Анатолійовичу, по-перше, ви депутат обласної ради з чималим стажем. Як справи на окрузі?

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- Робота триває. Все зробити неможливо, і всі це розуміють. Але реалізовано певний обсяг запланованого, який не можна не помітити. Я дотримуюся принципу: обіцяв – зроби. В межах можливого я це зробив. Перелічувати відремонтовані дахи, освітлені двори, благоустроєні внутрішньобудинкові території, відновлені дорожні покриття не буду – конкретні адреси займуть кілька сторінок друкованого тексту. Не вихваляюся, а констатую.

Спілкування з виборцями продовжується. Зараз вони підняли тему герметизації швів панельних будинків. Намагаємося з цього приводу активізувати міську владу, тому що потрібна цільова програма та кошти.

- Заступник голови обласної ради – для вас нова посада. Комфортно працювати? Результати роботи задовольняють?

- Скажу так: працюємо в штатному режимі. Так, як, на мою думку, й повинні були працювати люди, які раніше були на цій посаді. Завдяки порозумінню, плідній співпраці всіх фракцій депутатського корпусу (й нашої команди – «Опозиційна платформа – За життя» - в тому числі) вдалося зробити чимало. Аналізую роботу минулих каденцій і не можу не відзначити політичну та, якщо хочете, соціальну зрілість депутатів останнього скликання. Ніяких домовлять, переконань. Переважна більшість розуміє нагальність тієї чи іншої проблеми.

- Ви, до всіх ваших посад, ще очолюєте обласну федерацію боксу. Вистачає часу на цю сферу діяльності?

- Я особисто та мої однодумці – за здоровий спосіб життя, ми пропагуємо фізичну культуру і спорт. Маємо достойні результати. За всю історію існування обласної федерації боксу ми не мали такого титулованого спортсмена, як отримали нещодавно. Це наш спортивний герой - Бозорбой Матякубов.

В області боксом займаються близько тисячі дітей. Всі безкоштовно. А для участі наших спортсменів у навчально-тренувальних зборах, змаганнях різних рівнів, куди запрошують наших спортсменів, ми вишукуємо, і знаходимо, кошти спонсорів. Сьогодні ми маємо результати, яких не було ніколи в історії федерації боксу області.

- Тому ви так опікуєтеся темою спортивних споруд області?

- Я ж сказав, що ми за здоровий спосіб життя. Радий, що обласна рада, мої колеги по депутатському корпусу підтримали низку ініціатив. Завдяки міжфракційному порозумінню вдалося розпочати масштабну реконструкцію СДЮШО «Надія». Майже на фініші ремонт СДЮШОР-2. Створення спортивного комплексу в Онуфріївці.

Та не спортом одним… Ще – ремонт очисних споруд в тій же Онуфріївці. Міська лікарня швидкої медичної допомоги також не залишилася поза нашою увагою. А вулиця Вокзальна, на дорожній ремонт якої обласна рада виділила кошти. Щоправда, урочисто відкривати її буде влада міська… Та нам не треба грамот та подяк. Це наша робота.

- З обласною радою, й це очевидно, у вас налагоджені стосунки,. А голову облдержадміністрації ви на своїй сторінці в соцмережах критикуєте. Чому так?

- Робота нашої губернаторші нагадує відомі всім, згадані в багатьох анекдотах, слова: «Что вижу, то пою»… Марія Володимирівна, на мій погляд, не проявляє ніякої ініціативи, щоб підняти престиж області. Вона, як всі бачать, підтримує ініціативи, які були озвучені до неї, інспектує об'єкти, які і без неї будуть реконструйовані, добудовані, оновлені. Якийсь інспектор вийшов, а не глава області.

Я вважаю, що такої дилетантської підготовки губернатора, як у нас в останній раз, ніколи не було. Ну, якщо БЮТ (ні для кого вже не секрет) пропонує свого главу ОДА, чому це не Чорноіваненко? Олександр Анатолійович пройшов «школу» облради минулого скликання, ми його, вибачте за сленг, «тренували». Він уже знає, як об'єднати різні політичні сили, щоб вирішити питання, вигідні області, регіону.

Зауважу ще одне: до Марії Чорної в області не було такої «чорнухи» в так званих засобах масової інформації. Хоча інтернет-видання до традиційних ЗМІ відношу частково…

- Ви заговорили про політичні сили. На адресу тієї, яку ви представляєте, а це «Опозиційна платформа - За життя», звучить багато звинувачень, наприклад, вас звинувачують в сепаратизмі ...

- Більшого абсурду ніколи не чув. Хто сепаратист? Олександр Симоненко, в честь якого було піднято український прапор на Олімпіаді? Або Віктор Мягкий, науковими роботами якого користується півсвіту лікарів-урологів? Можу продовжити список, і він буде значним.

Додам: ніхто з мого політичного оточення жодного разу не сказав про розділення України на якісь «шматки». Ніхто з них не хоче жити в «Українській області Російської Федерації». Всі мої соратники – за цілісність держави, мир та розвиток. Нас звинувачують в сепаратизмі «ситуативні шароварники» - люди, які вдягли вишиванки та шаровари задля кон’юнктури. Їм вигідно так, як сьогодні, вони – в шароварах. Буде інша ситуація – вдягнуть кокошники. Раджу на них не зважати.

А справжніх, переконаних патріотів, людей, що відстоюють національну ідею, поважаю. Вони в своїх діях послідовні, довели свої принципи протягом десятиліть.

- Керівників вашої політичної сили звинувачують в здачі українських інтересів на міжнародному рівні, здачі Росії…

- Дякую, що про це заговорили. Нагадаю: я не та людина, яка міняє політичну орієнтацію, партійний квиток в залежності від керівництва чи то області, чи то країни. Щодо ідеології партії, до якої я належу, зауважу: з Росією сьогодні не можна дружити, але наші країни повинні мати взаємовигідні відносини. По-перше, ми сусіди, по-друге, наш спільний кордон – більше 2-х тисяч кілометрів. Ми перекрили північнокримський канал… А могли б продавати воду, як Росія нам продає газ…

А ще тема газу – це взагалі поза межами здорового глузду. Бойко домовився про певну ціну, а ми зголосилися на ціну реверса якогось. Не розумію… Не буду згадувати тему вугілля – там взагалі мало хто розбереться… Україна може всього лишитися…

Хвилю непорозуміння та протестів розганяють, на моє переконання, двохсотгривневі шароварники. До них приєдналися ті, хто піддався цій агітації. На жаль, вони є…Але, як я раніше заявляв в своїх публікаціях та інтерв’ю, здоровий глузд переможе.

Оксана Донець, спеціально для CBN