«Олександрія» прикро поступається київському «Динамо», а «Інгулець» програє «Колосу»

Перегляди: 868

Сьогоднішній день вийшов дуже прикрим для футбольних клубів Кіровоградщини. У 8-му турі Української Прем’єр-Ліги суддівські рішення були проти петрівського «Інгульця» та ФК «Олександрія», повідомляє спортивний оглядач CBN.

Спочатку підопічні Сергія Лавриненка в Кропивницькому зазнали невдачі в поєдинку з ковалівським «Колосом».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший тайм проходив під зливою. Тим не менш, команди продемонстрували доволі якісну гру. М’яч майже не затримувався в середині поля й небезпечних моментів біля воріт обох команд виникало чимало.

На 5-й хвилині, після гри рукою Опанасенка, у ворота господарів поля було призначено пенальті. Та голкіпер господарів Гальчук упевнено взяв удар Петрова. Згодом Артем Сітало забив чистий гол, але арбітр Віталій Романов угледів в цьому епізоді офсайд, якого не було.

На 26-й хвилині гості вийшли вперед. У ворота «Інгульця» було призначено штрафний й Богданов покатив м’яч на Черноморця, який влучно пробив у дальній кіт. Тут не обійшлося без відскоку від важкого газону. Тож Гальчук зреагувати не встиг.

Хлопці Сергія Лавриненка кинулися відіграватися й знову забили. Й знову арбітр гол не зарахував через гру рукою в Коваленка. Хоча цього разу рішення рефері було справедливим. Й до перерви рахунок не змінився.

У другому таймі дощ трохи вщух, але гра вже не виглядала такою динамічною та цікавою, як у першому таймі. «Інгулець» великими силами йшов уперед, а ковалівці захищалися. Коли ж господарі пішли на заключний штурм, гості провели стрімку контратаку, яку, не без долі везіння завершив влучним ударом Чурко.

Отже, «Інгулець» зазнав не дуже заслуженої поразки й пропустив «Колос» на десяту сходинку турнірної таблиці.

Ще прикріше виглядала невдача «Олександрії», адже команда Юрія Гури гідно виглядала в двобої з київським «Динамо». І хоча чемпіони України, у складі яких, у порівнянні з матчем із «Бенфікою» з’явилися Бущан, Андрієвський та Шабанов, атакували великими силами, але захист гостей та голкіпер Олег Білик, який провів блискучий матч, діяли дуже надійно. І, як не намагалися підопічні Мірчі Луческу пройти цей насичений захист, завдати влучного удару з гри киянам так і не вдалося. Олександрійці за першої нагоди відповідали своїми контрвипадами, але Бущан декілька разів свою команду також врятував.

Коли ж здавалося, що хлопці Юрія Гури досягнуть цілком заслуженої нічиєї у справу втрутився VAR. Вирішальний епізод стався за участі гравців, які вийшли на заміну. Тільки на відео можна було розгледіти, як Сергій Рибалка трохи притримав у штрафному майданчику за футболку Дениса Гармаша.

Арбітр Дмитро Кривушкін вирішив особисто в цьому переконатися й призначив пенальті на 6-й компенсованій до другого тайму хвилині. Віктор Циганков із «позначки» легко переграв Олега Білика.

В кінцівці виникла ще емоційна сутичка між гравцями й новачок «Олександрії» Кірюханцев ще й отримав червону картку. Фінальний свисток зафіксував перемогу київського «Динамо» - 1:0. Це дозволило зберегти триочкову перевагу над «Шахтарем», який легко розібрався з юнаками «Маріуполя» - 5:0.

«Олександрія» наразі на п’ятому місці, а «Інгулець» опустився на 11-ту позицію, але його мають шанси випередити харківський «Металіст 1925» та одеський «Чорноморець», які свої матчі зіграють у неділю.