Жителів Кропивницького вакцинуватимуть від коронавірусу у відомому гіпермаркеті

Перегляди: 1553

Новий центр вакцинації розпочав роботу у Кропивницькому в гіпермаркеті «Епіцентр».

Про це під час брифінгу повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук, інформує CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кількість захворювань збільшуються, але ситуація контрольована», — повідомила посадовиця.

За її словами, на сьогоднішній день на базі 1-ї інфекційної лікарні підготовлені 240 ліжок для ковід-хворих. Для медзакладу придбали томограф та облаштували понад 190 кисневих концентраторів. У свою чергу, з держбюджету отрималт кошти на закупівлю кисневого генератора.

«Понад 3 мільйони коштів з міського бюджету було використано для проведення кисневої розводки. Тобто кожне ліжко-місце даної госпітальної бази має окреме киснезабеспечення», — наголосила Оксана Макарук.

Не зважаючи на прийняті заходи, посадовиця закликає жителів Кропивницького вакцинуватися активніше:

«У нас діють два постійних центри вакцинації. Один з них — на постійній основі у приміщенні міської ради. На вибір ми пропонуємо наявні на сьогодняшний день в місті вакцини: маємо Pfizer, AstraZeneca і CoronaVac»

Ще один постійний центр вакцинації у понеділок відкрили в «Епіцентрі». Тимчасовий пункт щеплення працює на Критому ринку, ще шість — при лікувальних закладах.

На сьогоднішній день у Кропивницькому зробили майже 79 тисяч щеплень, з них першою дозою вакциновані 44877 осіб (23,9% від загальної кількості населення), двома — 34070 жителів міста (18,2%).

«Ці показники для нас ще низькі, тому що ви знаєте, мінімальний критерій, за якому ми орієнтуємося для запровадження масового імунітету, це 70% щепленого населення», — підсумувала Оксана Макарук.