ФК «Олександрія» здолав «Таврію» й вийшов до 1/8 фіналу Кубку України

Перегляди: 652

Олександрійці в 1/16 Кубку України на виїзді зустрічався з представником Другої ліги — сімферопольською «Таврією».

Юрій Гура провів суттєву ротацію в складі. Із тих, хто грав в основі в чемпіонаті проти «Динамо» з перших хвилин в кубковому двобої вийшов лише Сергій Гринь. На інших позиціях з'явилися ті виконавці, які мали менше ігрової практики. У воротах дебютував Валентин Горох. В центі захисту вийшли Бабогло та Бухал, а на флангах — Стецьков та Копина. В опорній зоні зіграли Рибалка та Демченко. Групу атаки, разом із Гринєм, склали Мустафаєв, Спінеллі та Кожушко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

І початок матчу залишився за олександрійцями. Вже на другій хвилині, після кутового, Сергій Рибалка проштовхнув м'яч у сітку ворот «Таврії» — 0:1. Надалі гості впевнено контролювали хід подій майже не дозволяючи суперникам створювати небезпечні моменти.

А на 24-й хвилині наші земляки упіймали таврійців на контратаці. Гринь кинув у прорив в штрафну Кожушка, але той з першої спроби не переграв воротаря господарів. Та на підхопленні був той таки Кожушко, який фінтом прибрав захисника, розвернувся і влучно пробив метрів із 17-ти — 0:2.

Здавалося все йде за планом олександрійців, які дозволили собі трохи розслабитися. Цим скористалися хлопці Юрія Чумака, які стали атакувати більш наполегливо й активно. В одному з епізодів жовту картку за відмашку отримав Сергій Рибалка, який вперше вивів олександрійців на поле з капітанською пов'язкою. А на 33-й хвилині, після удару таврійців, який Рибалка намагався заблокувати в штрафному майданчику, м'яч потрапив у руку досвідченому півзахиснику гостей.

Арбітр матчу Максим Козиряцький не тільки призначив пенальті, але й показав Рибалці другий «гірчичник». Бардалим, який вийшов на заміну замість травмованого партнера, пенальті чітко реалізував, а олександрійці ще й залишилися в меншості.

Господарі пішли вперед великими силами й мали декілька шансів викоритати чисельну перевагу. Та своїми гольовими можливостями господарі поля не скористалися. Тож, на перерву суперники пішли за мінімальної переваги команди Юрія Гури — 1:2.

У другому таймі олександрійці більше захищалися, але й відповідали стрімкими контрвипадами. Тренерський штаб гостей провів декілька замін для того, щоб зміцнити середину поля й не дозволити конкурентам використати перевагу в одного гравця. На поле з'явилися Мельник та Калюжний.

Шанс закрити гру мав Копина. Але його потужний удар пройшов вище поперечини. А ось підопічні Юрія Чумака, незважаючи на ігрову перевагу, особливої небезпеки воротам дебютанта Гороха не створили.

А на 80-й хвилині рейд в штрафну таврійців Івана Калюжного завершився порушенням правил. Другий у матчі пенальті взявся виконувати Олександр Демченко й поставив гольову крапку в цьому непростому для наших земляків протистоянні — 1:3.

Отже, олександрійці перемагають і виходять до наступного раунду Кубку України