«Інгулець» сенсаційно припинив боротьбу в Кубку України

Перегляди: 1169

Команда Сергія Лавриненка в Черкасах в 1/16 Кубку України зустрічалася з одним із лідерів своєї групи Другої ліги — місцевим клубом «ЛНЗ».

Наставник петрівчан вирішив перевірити в бойових умовах свій найближчий резерв і новачків. Із номінально основних на поле вийшли голкіпер Богдан Шуст, захисник Павло Полегенько, півзахиники Олександр Козак та Ілля Коваленко й нападники Плохотнюк і Гопей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Зазначимо, що в складі ЛНЗ, який під керівництвом досвідченого наставника Юрія Бакалова посідає друге місце в своїй групі Другої ліги, на заміну вийшли колишні гравці кропивницької «Зірки» Павло Замуренко та Ярослав Галенко. Тільки Павло з'явився в першому таймі замість травмованого форварда Дмитра Сули, який ще недавно виступав за «Інгулець». А Галенко, який в двох попередніх кубкових поєдинках забивав вирішальні голи, вийшов по перерві. Потрібно відмітити, що всі попередні домашні матчі черкащани виграли.

Та краще розпочали гості. На 19-й хвилині після подачі Козака зі штрафного Плохотнюк зіграв на випередження й головою пробив у поперечину. Та м'яч вдало відскочив до форварда, який переправив його в сітку — 0:1.

Згодом, в аналогічній ситуації, після стандарту з лівого флангу від Козака, дальню стійку замкнув Павлов. Але асистент рефері зафіксував офсайд у капітана «Інгульця» в цьому матчі.

Далі господарі поля перехопили ініціативу й атакували великими силами. І захист гостей наприкінці першого тайму припустився помилки. Подача з правого флангу дійшла до Долинського, який з близької відстані без супротиву захисників головою вразив ціль — 1:1.

У другому таймі більше атакували підопічні Юрія Бакалова, а гості захищалися, сподіваючись на контратаки. Хлопці Сергія Лавриненка навіть забили, але в Плохотнюка був зафіксований офсайд. Тож, другий гол «Інгульця» був незарахований. А ще Асмелаш, який вийшов на заміну, швидко отримав два попередження, залишивши петрівчан у меншості.

Коли ж здавалося, що овертайму не уникнути, петрівчани припустилися вражаючої помилки. Богдан Шуст вийшов за межі штрафного майданчика й не розібрався з партнером. М'яч відскочив до Андрія Сторчоуса, який таким «подарунком» скористався на сто відсотків і вразив порожні ворота. За мить пролунав фінальний свисток, який зафіксував рахунок 2:1 на користь господарів поля.

«ЛНЗ» створює сенсацію, а «Інгулець» вибуває з подальшої боротьби за Кубок України.