ФК «Олександрія» здолав «Маріуполь»

Перегляди: 1331

У матчі 9-го туру Української Прем'єр-Ліги олександрійці на власному полі зустрічалися з ФК  «Маріуполь».

Після кубкової перемоги над « Таврією» в середу, Юрій Гура зробив ротацію в основному складі. На поле з перших хвилин вийшли лідери нинішньої «Олександрії» Ковалець, Третьяков, Дубра (у центрі захисту також зіграв молодий Мельник) Мірошниченко, Цуріков, а місце в воротах зайняв Білик. У опорній зоні розмістилися Дришлюк і Калюжний, а в атаці грали Одарюк та Гринь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У маріупольців до орендованої в «Шахтаря» групи додалися новачки - центральний півзахисник Спіровськи та центрбек Босанчич.

Господарі поля з перших хвилин захопили ініціативу й атакували великими силами. Аценти атакувальних дій зміщувалися з флангу на фланг, а в центрі діями партнерів диригував Ковалець. Та, попри велику ігрову перевагу команди Юрія Гури, оборонці та голкипер «Маріполя» Кудрик діяли надійно й нетралізовували випади конкурентів. А в середині першого тайму маріупольці провели ударну п'ятихвилинку. Спочатку Кащук підхопив м'яч на половині поля олександрійців і метрів із 18-ти пробив у стійку воріт Білика. А згодом підопічні Остапа Маркевича заробили небезпечний штрафний у метрі від лінії шрафного майданчику. Удар Мішньова прийняла на себе поперечина. Та першим на добиванні був дебютант Спіровські, який у падінні головою вразив ціль - 0:1. Господарі поля не знітилися й з подвійною енергію кинулися відіграватися. І на 35-й хвилині нашим землякам удалося відновити рівновагу. Після рейду в штрафну Ковальця, суперники, на думку рефері Дениса Шурмана, порушили правила. Пенальті впевнено реалізував Третьяков - 1:1.

До перерви олександрійці мали декілька шансів повести в рахунку. Але Дубра, після кутового, головою пробив трохи вище поперечини, а з іншими ударами суперників упорався голкіпер Олег Кудрик. Тож, перший тайм завершився внічию - 1:1. На другий тайм, замість Гриня, вийшов Спінеллі, а згодом Мельника замінив Бабогло. Характер же протиборства не змінився. Господарі продовжували атакувати, а гості чекали свого шансу в контратаці. В олександрійців небезпечно били Ковалець, Цуріков і Одарюк - Кудрик зіграв надійно. В маріупольців, після удару в поперечину з гострого кута, з п'яти метрів у порожні ворота не влучив Стасюк.

У середині другого тайму гра трохи вирівнялася. Й команди намагалися відповідати атакою на атаку. На 73-й хвилині двічі блискуче зіграв Кудрик, який спочатку відбив простріл від Ковальця, а потім встиг зреагувати на удар майже впритул Одарюка. Юрій Гура для того, щоб ще додати швидкості на лівому фланзі, кинув у бій Кожушка, замість Третьякова, який добре попрацював.

Олександрійці знову притисли конкурентів до їх воріт, атакували різноманітно, але Кудрик діяв просто бездоганно. В кінцівці активізувалися гості. Та створити щось небезпечне азовцям не вдалося.

А на 86-й хвилині спрацювала заміна Юрія Гури. Після перехоплення Мірошниченка на підступах до штрафної суперників пішлв передача на Ковальця. Кирило, в своєму стилі, зрячим пасом віднайшов у штрафній Кожушка, а той з близької відстані таки пробив Кудрика - 2:1.

Та й після цього олександрійці не зупинилися. Спочатку Спінеллі не встиг пробити, після чергового асисту Ковальця. А потім сам Ковалець здійснив рейд до воріт суперника, обіграв декількох маріупольців, але щі зрячим ударом упорався Кудрик. Господарі поля впевнено довели матч до фінального свистка й відсвяткували важливу, але дуже непросту, перемогу - 2:1.

Наразі команда Юрія Гури піднялася на четверту сзодинку турнірної таблиці УПЛ.