«Інгулець» розійшовся миром із «Чорноморцем»

Перегляди: 468

У матчі 9-го туру Української Прем'єр-Ліги петрівський «Інгулець» в Одесі зустрічався з місцевим «Чорноморцем».

Після поразки в Черкасах від ЛНЗ у Кубку України президент петрівського клубу Олександр Поворознюк пообіцяв, що в цьому поєдинку вболівальники побачать зовсім інший бойовитий «Інгулець», а ті футболісти, які не віддаватимуться грі на сто відсотків, отримають фінансове покарання. Та, судячи по першому тайму в Одесі, такі слова керманича клубу не дуже мотивували футболістів «Інгульця». Одесити домінували на полі й переграли своїх більш досвідчених конкурентів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Господарі поля атакували класно й різноманітно, створивши достатньо гольових нагод. Але хлопці Юрія Мороза наскільки легко створювали можливості для взяття воріт Гальчука, настільки ж легко їх транжирили. І господарі поля ледь не були за це покарані. Під час однієї з нечисленних контратак петрівчан партнери вивели сам на сам із голкіпером Сітала. Та Артем, у якого було безліч часу для прийняття рішення, пробив безхитрісно й Кучерук свою команду врятував.

І вже в наступній атаці одесити таки забили. Після класної комбінації, де все робилося чітко в один дотик, вихід на побачення з Гальчуком реалізував Євген Смирний - 1:0. Та гості мали шанс відновити рівновагу, коли головою зряче у верхній кут пробивав Полегенько. Але м'яч потрапив у поперечину. Одесити відповіли ще парою гострих випадів і суперники пішли на перерву.

Зазначимо, що за володінням м'ячем у першому таймі була відносна рівновага. Але за якістю гри й за кількістю ударів та створених небезпечних моментів команда Юрія Мороза була значно краще та продуктивніше.

Другий тайм розпочався активними діями з боку обох команд. Гості декілька разів небезпечно прострілювали з лівого флангу, а господарі «стріляли» здалеку. Голкіпери обох команд діяли надійно. Сергій Лавриненко вирішив перейти на гру в два форварди, і Коваленка замінив Плохотнюк. А Юрій Мороз зміцнив опорну зону, випустивши Тлумака замість автора гола Смирного.

Та Сітало змарнував свій другий стовідсотковий шанс. Після передачі Полегенька з правого флангу, Артем пробивав головою метрів із дев'яти. Та в ворота досвідчений нападник не влучив.

У середині другого тайму ініціатива вже повністю перейшла до «Інгульця», який атакував великими силами. А ось у господарів атакувальні дії не виглядали вже такими гострими. Та все ж на 66-й хвилині одесити «прокинулися» й Гальчук двічі реагував на удари Ваната з близької відстані та Кадірі здалеку. Ну а Сітало розім'яв Кучерука несильним ударом головою з меж штрафної.

А Бугай, який замінив Ваната, мав шанс закривати матч. Але, перехопивши невдалу передачу Ковальова та опинившись сам на сам із Гальчуком, один із найкращих бомбардирів одеситів у цьому сезоні не влучив у дальній кут воріт. Ну а Сітало знову не зміг переграти Кучерука. Голкіпер «Чорноморця» потягнув м'яч із під поперечини після удару форварда головою.

Це був останній шанс забити Артема в цьому матчі, адже на 82-й хвилині його замінив Гопей, а замість Козака вийшов Бартулович. І саме наддосвідчений ветеран петрівчан відновив рівновагу в матчі. Младлен впевнено реалізував пенальті, який був призначений після безглуздого фолу в штрафному майданчику Брагару проти Мельничука. Бажання зіграти на збереження рахунку зіграв з одеситами злий жарт.

Наприкінці поєдинку суперники влаштували запальну перестрілку, маючи шанси вирвати перемогу. Та більше забити суперники не змогли й фінальний свисток зафіксував бойову нічию у доволі видовищному та динамічному протистоянні - 1:1.

Після 9-го туру «Інгулець» з 8 очками посідає 12-те місце з відривом від останньої позиції в 4 пункти. ФК «Олександрія», який здолав «Маріуполь» - 2:1, розмістися на 4-й позиції , відстаючи від лідера - київського «Динамо» на 8 очок.