Управління СБУ у Кіровоградській області ризикує переплатити за придбані моноблоки (фото)

Перегляди: 3552

Управління СБУ в Кіровоградській області проводить закупівлю 10 моноблоків, відповідний тендер оголосили 24 вересня.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На придбання комп’ютерного обладнання виділили 224 тисячі гривень, за ці гроші правоохоронці планують купити 10 моноблоків ARTLINE Home G41 (G41v14w) або еквівалент.

Промоніторивши пропозиції великих інтернет-магазинів комп’ютерної техніки, кореспондент CBN з’ясував, що станом на 27 вересня вартість зазначеного моноблоку трохи перевищує 20 тисяч гривень.

Так, інтернет-магазин ALLO пропонує придбати моноблок ARTLINE Home G41 (G41v14w) за ціною 20 268 грн (посилання).

У мережі інтернет-магазинів COMFY вартість моноблоку ARTLINE Home G41 (G41v14w) дорівнює 20 269 грн (посилання).

Мережа магазинів електроніки MOYO пропонує придбати моноблок ARTLINE Home G41 (G41v14w) за ціною 20 268 грн (посилання).

Зазначимо, у той час як інтернет-магазини пропонують лише моноблок, У СБУ в Кіровоградській області замовило їх у комплекті з клавіатурою та мишкою. Така гарнітура у середньому коштує 200 гривень за комплект.

У разі придбання комп’ютерного обладнання за очікуваною ціною переплата складатиме 21 тисячу гривень. Тобто, на даний час за виділені гроші можна придбати 11 моноблоків.

Нагадаємо, нещодавно кіберфахівці СБУ запобігли масштабному розкраданню державних коштів на урядовій програмі «Ноутбук – кожному вчителю». За інформацією, завдяки скоординованим діям Служби безпеки України, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти вдалося уникнути збитків державного бюджету на 300 мільйонів гривень.