У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту (фото)

Перегляди: 615

У Кропивницькому біля пам’ятного знаку жертвам Голокосту, що знаходиться на подвір’ї Великої хоральної синагоги, вшанували пам’ять єврейського населення, знищеного нацистськими окупантами.

Про це з місця подій повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

30 вересня 1941 року євреям тодішнього Кіровограда наказали з речами зібратися у дворі Великої хоральної синагоги. Звідти їх вивозили на розстріл.

У Кропивницькому було кілька місць, де нацисти розстрілювали єврейське населення. Найбільше їх стратили біля обласної лікарні, там вирили танковий рів. Також їх розстрілювали біля стадіону «Зірка» та на перехресті вулиць Гоголя й Чорновола — там була в’язниця, у якій ще й винищували тих, хто рятував євреїв від смерті. Документ з точною кількістю загиблих не зберігся.

Пам’ять знищених мирних жителів тодішнього Кіровограда вшанували всі небайдужі представники громади. Вони поставили до пам’ятного знаку жертвам Голокосту лампадки. Рабин Дан Закута прочитав поминальну молитву за загиблими. Їх пам’ять усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN