На Кіровоградщині визначили переможців літературної премії імені Юрія Яновського

Перегляди: 1209

В обласній науковій універсальній бібліотеці імені Дмитра Чижевського визначили переможців літературної премії імені Юрія Яновського.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як відомо, премія встановлюється у трьох номінаціях: романи, повісті; мала проза; поезія.

У конкурсі взяли участь книги «Бітанга» Василя Шкирі, «Гомінка стежинка» Марії Дем’янюк, «Бачити» Галини Мельник, «Вона першою все сказала» і «Така як є» Вікторії Семененко, «Про моменти життя, обійняті словами» Богдана Дячишина, «Двоє» Володимира Кузка, «Чорний лелека» Івана Андрусяка, «Mezzo forte» Оксани Шпирко, «Святослов від Михайла Пасічника», «…й камінь стара латинь, й лісів слов’янська в’язь…» Михайла Каменюка, «Крига ангельських крил» Андрія Кириченка та «П’яні персики» Тетяни Шептицької.

Лауреатами цьогорічної літературної премії в номінації «Поезія» став Іван Андрусяк за збірку «Чорний лелека», а в номінації «Мала проза» — Галина Мельник за цикл новел «Бачити». В номінації «Романи і повесті» журі визначило лише заохочувальну відзнаку, яку отримає Василь Шкіря за книгу «Бітанга».

Нагородження переможців всеукраїнського конкурсу літературної премії імені Юрія Яновського відбудеться 8 жовтня об 11:00 в музеї Юрія Яновського в селі Нечаївка Кропивницького району.