Олександрійці розійшлися нульовою нічиєю з рівненським "Вересом"

Перегляди: 623

У матчі 10-го туру Української Прем'єр-Ліги ФК "Олександрія" на виїзді в Луцьку на стадіоні "Авангард" на газоні незадовільної якості зіграв із рівненським "Вересом".

Наставник олександрійців виставив склад наближений до оптимального. Відзначимо повернення до основи Владислава Бабогло, який вийшов на звичній позиції в центрі захисту разом із Каспарсом Дуброю. На флангах розмістилися Мірошниченко та Цуріков. В півзахисті діяли Калюжний з Дришлюком - у центрі та Кожушко з Третьяковим - на флангах. Ковалець звично виконував роль вільного художника по всьому фронту атаки. Ну й в нападі вийшов Гринь.Ну а воротарська позиція в цьому сезоні беззаперечно належить Білику.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перший тайм вийшов небагатим на події. Суперники грали майже без воріт, руйнуючи всі атаки суперників на підступах до штрафних. Команди більше грали через довгі передачі. Засмутила олександрійців травма Третьякова, якого замінив Одарюк. Лише наприкінці тайму активізувалися гості. Ковалець пробивав зі штрафного та "стінка" нейтралізувала загрозу, перевівши м'яч на кутовий. Після подачі корнера Бабогло пробивав головою та господарів врятував неймовірним сейвом голкіпер Когут. Згодом той таки Бабогло "стріляв" вже ногою, знову після кутового, але трохи невлучно. Рівняни перевірили надійність Білика зі штрафного, але й тут голкіпер був на висоті. Отже, перший тайм завершився "сухою" нічиєю.

У другому таймі суперники заграли швидше та цікавіше.

Стали проходити передачі в штрафну й зросла кількість ударів. Та воротарі діяли спокійно та впевнено. Та й захисники не давали шансів суперникам завдати влучного удару. Олександрійці виглядали активнішими, але не більше. На 75-й хвилині Юрій Гура зняв з гри Гриня та Кожушка, випустивши на поле Устименка та Кірюханцева. Денис повинен був здійснювати більше тиску в атаці, а Ігор додати динаміки та швидкості на фланзі. І вже за мить Ковалець класною передачею кинув у прорив на правому фланзі Кірюханцева, але передача того вийшла занадто високою для партнерів. Згодом Ігор заробив кутовий, після подачі якого головою пробивав Дубра - трохи вище поперечини.

А на 82-й хвилині рейд Ковальця зі своєї половини завершився класною передачею на Устименка. Денис під тиском захисників вирішив пробити - знову вище. Через хвилину Кірюханцев із Устименком вивели на удар Цурікова. М'яч відскочив до Одарюка, який уникнув офсайду, але не зміг скористатися нагодою через технічний брак - підвела постановка м'яча. А позиція була вбивча.

Господарі поля також намагалися, щось вигадати біля воріт Білика, але без особливого зиску. Ну хіба що Гегедош, який вийшов на заміну, змусив сфолити Кірюханцева й той отримав попередження.

Вже на 90-й хвилині підопічні Юрія Вірта заробили три поспіль кутових і в штрафному олександрійців виникла метушня. Та завдати влучного удару рівнянам не вдалося. А ось гості втратили стовідсотковий шанс вирвати перемогу. Після зрячої передачі з правого флангу Кирило Ковалець уникнув офсайду, обробив м'яч грудьми й з пів розвороту пробив. На жаль для олександрійців, м'яч ледь не зруйнував поперечину, а удар Устименка, після атаки другим темпом, відбив Когут. Не приніс успіху хлопцям Юрія Гури й останній в цьому матчі кутовий. Фінальний свисток зафіксував нульову нічию в матчі, де олександрійці більше заслуговували на перемогу.

Після цього поєдинку ФК "Олександрія" з 18-ма очками посідає 5-те місце в чемпіонаті УПЛ. Випередити наших земляків в турнірній таблиці матимуть можливість луганська "Зоря", або чернігівська "Десна", які в цьому турі зіграють між собою.