«Ще не осінь»: у Кропивницькому відкрили унікальну виставку печворку (фото)

Перегляди: 824

У Кропивницькому, у відділі мистецтв ОУНБ імені Дмитра Чижевського, відкрилася нова виставка відомої майстрині клаптикового шиття, лауреатки обласної премії в галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка Людмили Кривенко «Ще не осінь», передає CBN.

На виставці можна побачити 41 картину, виконану у техніках живописного і графічного печворку: арт-квілту, крейзі, клаптикового шитва, художнього стебкування. Доповнюють експозицію декоративні панно, ковдри для дітей та сумки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Моїх виставок не було два роки. Вони були нелегкими, — зізналася пані Людмила. — Але в мене не було навіть сумнівів, що вони будуть. Тяжкість всередині повинна бути переможена красою світу, оптимізмом, радістю. Краса — моя рятівниця. Я йду в цей світ, повністю в нього поринаю».

[caption id="attachment_108672" align="alignnone" width="640"] Людмила Кривенко[/caption]

Майстриня розповіла, що 80 відсотків робіт нові не тільки за часом створення, а й за технікою виконання. У своїх картинах за допомогою шматочків тканини і ниток вона відтворює те, що художники створюють фарбами.

«Тема квітів, натюрмортів, природи у мене превалює, тому що я вважаю, що це справжнє, щире. Там немає ніяких підробок. Краса — так краса, почуття — так почуття, печаль осені — так це справжня печаль без прикрас», — розповіла Людмила Кривенко.

Виставка працюватиме до кінця листопада.