Як жителям ефективно співпрацювати з владою ТГ: на Кіровоградщині реалізують амбітний проєкт

Перегляди: 1051

КОО ВГО «Ассоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Европейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» реалізує проєкт «Народовладдя в дії: Кіровоградська область».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це під час пресконференції в CBN розповіла її голова Анна Волошина.

Проєкт реалізовуватиметься разом з Тишківською територіальною громадою протягом року і закінчиться у серпні 2022-го.

Програма має на меті сформувати правила і процедури діяльності громади таким чином, щоб її жителі і влада ефективно ухвалювали спільні взаємовигідні рішення.

Детальніше про проєкт розповіла Анна Волошина, голова КОО ВГО «Ассоціація сприяння самоорганізації населення»:

«На першому етапі будуть реалізовані дії по нормативному врегулюванню життя громади для прийняття управлінських рішень. Ми сподіваємось на активність самих жителів ТГ. Звичайно, ми зацікавлені в тому, щоб за нашими рекомендаціями місцеві правові акти стали більш досконалими. Тобто, були внесені зміни в статут й ухвалені додаткові положення, які б стимулювали розвиток самореалізації населення».

За її словами, загальна мета проєкту — зробити життя населення Тишківської ОТГ більш комфортним.

«Наші експерти навчатимуть жителів і керівництво Тишківської громади. Втім, ми зацікавлені, щоб цей досвід був поширений і на інші ТГ», — наголосила Алла Волошина.

В рамках проєкту експерти проаналізують нормативно-правові документи місцевого рівня та нададуть рекомендації щодо їх вдосконалення. Також для жителів Тишківської громади проведуть низку тренінгів.

«Наша громада невелика, але самодостатня. Потенціал значний, але його потрібно розвивати. Сподіваюся, що з проєктом нам вдасться це зробити», — підсумував сільський голова Тишківської громади Іван Завалко.

Фото Ігоря Філіпенка