Для центральної міської лікарні Олександрії придбали два надсучасні апарати ШВЛ (фото)

Перегляди: 501

Два надсучасних апарати штучної вентиляції легенів HAMILTON-C3 та HAMILTON-C6 придбали для центральної міської лікарні Олександрії.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ці апарати дають набагато більше можливостей лікарям у рятуванні пацієнтів, а хворим — додаткові шанси на одужання. Загальна вартість обладнання — понад 3 мільйони гривень.

«Ось цей апарат є тепер тільки у нас. Мене навіть обласний анестезіолог попросив його сфотографувати. Головне, тут є функція захисту легень», — говорить завідувачка відділом анестезіології та реанімації Олександрійської ЦМЛ Тетяна Дьячук.

Заклад тепер має 10 апаратів штучної вентиляції легень.

Подбали у місті і про матеріальне заохочення медичних працівників.

«Як і обіцяв, наші лікарі отримають премії до Покрови. Чотири мільйони гривень вже на рахунках і у найближчі дні лікарі їх отримають на свої картки. Я вважаю, це хороша підтримка нашим лікарям за те, що вони сьогодні на передовій у боротьбі з коронавірусом», — наголосив олександрійський міський голова Сергій Кузьменко.

Наразі у закладі вирішують питання щодо реконструкції системи киснепостачання, аби забезпечувати киснем одразу 160 ліжок.