У Кропивницькому напередодні посвяти в кадети вихованці «Соколу» надихалися козацькою зброєю (фото)

Перегляди: 1970

Напередодні Дня захисників і захисниць України у кропивницькому ліцеї «Сокіл» відбувся ексклюзивний національно-патріотичний захід.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До речі, «Сокіл» є єдиним в нашій області навчальним закладом з кадетським напрямком освіти.

На зустрічі, що мала назву «Митці — захисникам Вітчизни», ліцеїсти почули виступ літератора Романа Любарського, який не тільки розповів про історію та символіку свята, що поєднало в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва, але й прочитав вірші, у яких йдеться про силу і шляхетність, патріотизм і мужність наших воїнів, вірші, у яких звучить віра в перемогу.

Цю тему продовжив генерал-майор українського козацтва, завідувач відділом військово-патріотичного виховання міської станції юних техніків, поет Павло Чорний. Його добірка козацьких дум, пісень і балад викликала емоційне піднесення у кадетів, які виховуються на традиціях українського козацтва і які є продовжувачами цих традицій.

З не меншим захватом слухали вони керівника гуртка «Історичне краєзнавство» Сергія Гейка, який на прикладі моделей, створених руками гуртківців міської Станції юних техніків, розповів про окремі зразки української військової техніки.

А найбільшу цікавість виявили ліцеїсти до старовинної зброї, яку продемонстрував колекціонер, історик, краєзнавець, заступник голови ГО «Народна Асамблея Розвитку Основ Демократії (НАРОД)» Олександр Маринкевич. На відміну від музейних експонатів вони мали можливість потримати у руках пістоль, шаблю і меч, яким від трьохсот до трьох тисяч років.

Продовженням національно-патріотичної системи виховання, в основі якої лежить козацька педагогіка, стане посвята в кадети вихованців ліцею «Сокіл» 14 жовтня біля пам'ятника Богдану Хмельницькому.