Президент «Інгульця» звинуватив ФК «Рух» у фальсифікаціях тестів на ковід

Перегляди: 2004

ФК «Інгулець» виступив із заявою, в якій звернувся до УПЛ з проханням розслідувати ситуацію з позитивними тестами на ковід у гравців ФК «Рух», через що поєдинок 11-го туру між цими командами було перенесено на невизначений термін. А ось як прокоментував нашим колегам ситуацію з перенесенням матчу президент ФК «Інгулець» Олександр Поворознюк:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Якщо вони дають чесні результати, то будь-яка лабораторія після того, як виявлено позитивний тест на ковід, автоматично вносить його в базу МОЗ.

За моєю інформацією, в цій базі немає не тільки жодного воротаря “Руху”, про що повідомляв львівський клуб, але і взагалі жодного прізвища гравця цієї команди. Тому тепер подивимося, як з цим розбереться УПЛ І КДК УАФ. У понеділок будуть передані всі наші офіційні запити по цій темі.

Якщо зараз “Рух” заднім числом введе хворих в базу, будуть розбиратися. Стовідсотково заявляю, що за станом на позавчора (13 жовтня) їх там не було. Нехай далі розбирається КДК УАФ. Ми маємо намір в цьому питанні досягти правди.

Я хочу, щоб була справедливість. Якщо два футболісти отримали травми та не відновилися, це не означає, що треба скасовувати гру. Ми грали з “Чорноморцем” без центру поля, у нас не було трьох футболістів. Але ми не плакали й вийшли на поле. Просто грали в футбол.

Чи підозрюю я, що “Рух” сфальсифікував тести на ковід? Так, підозрюю. Нехай КДК розбереться. Там все просто і зрозуміло. Досить зробити запит на реєстр хворих на туберкульоз в МОЗ. Два варіанти: або ці тести "ліві", або вони домовилися з лікарями, щоб не вносити ці прізвища в базу, тому що їх потім треба з цієї бази виводити. Якщо доктора пішли на “заморочки”, то це кримінальна відповідальність. Хтось за це сяде у в’язницю. Зараз з цим жорстко. Тому подивимося, що буде далі. Хтось за це відповість точно.

На перенесення матчу на інший день, звичайно ж, ми не згодні. Якщо всі будуть надходити так, як “Рух”, ми будемо грати чемпіонат два роки. Так будь-хто зможе надсилати папери в УПЛ і переносити матчі. Я теж скажу, що у мене в колективі дизентерія, зніму відео, що команда в лікарні та перенесу гру. Це ж не важко зробити, правильно? Так будемо грати чемпіонат два роки. Але ми не такі. Ми грали, граємо і будемо грати. Нехай з U-19, але зіграємо, як це, до речі, робила “Олександрія”. У них було п’ять футболістів з U-19 і вони грали з нами.

Вийшло, що нас навіть не поставили до відома і перенесли гру. Хто за це відповість? Подивимося, чи до всіх клубів застосовується закон і регламент, або є обрані, яким можна робити, що вони хочуть. Ось тепер і подивимося.

Знаємо, що Оріховський і Федорчук отримали травми. Оріховський захворів нібито 29 вересня. Але за цей час вже міг вилікуватися. Але не відновився. У підсумку вони вирішили, що через двох осіб можна скасувати гру і написати лист в УПЛ. Подивимося, як УАФ І УПЛ ставляться до клубів. Ми говоримо не мовою, а фактами. І вони будуть», – сказав Поворознюк.

Джерело: meta-ratings.com.ua