Баскетбольний клуб «Кропивницький» вдало стартував у Першій лізі

Перегляди: 698

Минулими вихідними стартував чемпіонат України з баскетболу серед команд Першої ліги.

Тут вдало дебютував новостворений баскетбольний клуб «Кропивницький», інформує кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Хоча дебютантами змагань такого рівня гравців і тренерів нашої команди можна назвати лише умовно. Адже в минулому сезоні вони стали бронзовими призерами саме Першої ліги в складі БК «Золотой Вєк», який у міжсезоння припинив своє існування. Через це залишили клуб так звані досвідчені легіонери Олександр Дробязко, Дмитро Баранов і Максим Ожегов.

Наразі в складі кропивничан грають лише місцеві гравці–патріоти баскетболу — Богдан Сосой, Антон Мельник, Богдан Ткаченко, Іван Рибченко, Олександр Хапун, Юрій Курячий, Андрій Вербовий, Вадим Огородник, Артур Коміссаров, Руслан Фортуна. Також у офіційній заявці клубу є досвідчені Костянтин Фомічов і Сергій Полунчуков, а також зовсім юні вихованці ДЮСШ-4 Остап Пашалок і Роман Потєєв. На даний момент презентація клубу поки не проводилися й інформації про джерела фінансування ми не маємо.

Незважаючи на всі проблеми, які виникли в міжсезоння, досвіду наших лідерів вистачило для того, щоб в стартовому турі двічі на виїзді доволі впевнено здолати суперників із запорізького «Металурга-НУЗП» — 100:66, 85:61. Найрезультавнішим у цих поєдинках став Антон Мельник, який у першій грі набрав 36 очок і зробив 13 підбирань, а в другій грі — 21 очко та 7 підбирань. Хоча загальний внесок у перемоги внесли всі без винятку підопічні Андрія Бабенка, в тому числі дебютанти дорослих змагань Пашалок і Потєєв.

Окрім команди із Запоріжжя, суперниками кропивничан на першому етапі будуть харків’яни з «ХДУ-Авто-Плаза», криворізький «Кривбас-2», дніпровські «Дніпро-3» і «БАСА» та одеська «БІПА-2».

Свої наступні матчі БК «Кропивницький» зіграє 23 та 24 жовтня в Дніпрі проти команди «БАСА».