У Кропивницькому презентували книгу, що розповідає про 30 років незалежності (фото)

Перегляди: 753

У Кропивницькому презентували видання, яке на своїх сторінках зробило своєрідний відтинок 30 років життя нашої держави.

Мова йде про книгу «30 років незалежності», створену колективом парламентської газети «Голос України», передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В ОУНБ імені Дмитра Чижевського її представив власний кореспондент парламентського вісника та голова обласної організації НСЖУ Петро Мельник.

Книга має 30 розділів — на кожний з прожитих новою державою років. Писали їх журналісти видання, в якості джерела використовуючи шпальти «Голосу України». За словами пана Петра, автори не претендують на всеохоплююче висвітлення новітньої історії країни, і їхня робота не є істиною в кінцевому підсумку. І лише автори були цензорами своєї роботи.

На сторінках видання Петро Мельник розповів про 2009 рік, який багатьом українцям запам’ятався роком політичного протистояння між президентом Ющенком та прем’єр-міністром Тимошенко, газовою війною, 22-відсотковим стрибком інфляції і, відповідно, економічною кризою, скандалом навколо Нацбанку та іншими потрясіннями.

Дописувачами парламентської газети в різний час було багато наших колег. Наприклад, Олег Бондар, Руслана Сорока, Федір Шепель, Віктор Іщенко, Володимир Поліщук та інші журналісти Кіровоградщини.

Проєкт матиме продовження у вигляді розповіді про життя за часів незалежності кожного регіону України.

«30 років Незалежності» вийшла невеликим накладом у 500 екземплярів, і лише 3 потрапили на Кіровоградщину. Ознайомитися з виданням можна в ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN