Як правильно розморожувати холодильник

Перегляди: 912

Холодильник є практично в кожному сучасному будинку. Щоб він добре справлявся зі своїм завданням, служив якомога довше, за ним потрібно доглядати – не тільки регулярно мити, але і розморожувати. Дізнатися, як правильно це зробити, не завдаючи шкоди важливим вузлам, можна на сайті https://kiev.kabanchik.ua/category/remont-holodilnikov безпосередньо від професіоналів, або прочитавши статтю, що містить нехитрі правила, які полегшать завдання.

Навіщо і як часто розморожувати холодильник?

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Холодильник і морозильну камеру необхідно періодично розморожувати з двох причин:

  • підвищене навантаження на компресор через накопичення криги призводить до передчасного зносу механізмів. В результаті холодильник менше охолоджується і споживає більше енергії, підвищуючи рахунки за електрику.
  • Ще одна важлива проблема — гігієна. Усередині камер часто накопичуються бруд, жир, залишки їжі, починають розвиватися хвороботворні бактерії, що може викликати харчове отруєння.

Старі моделі рекомендується чистити раз в два місяці, пристрої статичного типу Direct Cool нового покоління — кожні пів року, а також кожен раз, коли крижані нарости починають заповнювати простір, заважаючи нормальній роботі.

Іноді розморожування відбувається мимовільно через відключення електроенергії або забруднення конденсатора, що відповідає за охолодження. Проблему не слід недооцінювати, оскільки вона негативно позначається на термінах зберігання продуктів.

Інструкція з розморожування

При розморожуванні холодильник обов'язково повинен бути порожній. Після розвантаження слід дотримуватися наступних кроків:

  • Встановлюємо ручку регулювання температурного режиму на "0" і відключаємо прилад від електромережі. Не забуваємо закріпити кабелі, щоб волога не потрапила на них. Широко відкриваємо дверцята для прискорення процесу.
  • Знімаємо полички, ящики, кошики та інші рухливі елементи, промиваємо теплою водою, в яку можна додати трохи засобу для посуду або оцту в пропорції: 3 до 1. Він відмінно дезінфікує і усуває неприємні запахи.
  • Коли камера повністю відтанула, ретельно очищаємо стінки, а потім витираємо їх м'якою тканиною, паперовими рушниками.
  • Закриваємо дверцята, підключаємо до джерела живлення, попередньо переконавшись, що всі внутрішні поверхні і ущільнювачі добре просохли.

Чи можна прискорити процес?

Залежно від температури навколишнього середовища і товщини шару льоду робота може зайняти 5-6 годин. Якщо ви ставите питанням, як швидко розморозити холодильник, щоб не витрачати на це більшу частину дня, пам'ятайте, що ні в якому разі не можна використовувати потік теплого повітря від фена, поміщати всередину місткість з окропом або зішкрібати крижану кірку зі стінок гострими предметами. Роблячи так, можна вивести з ладу обладнання. Розморожуючи холодильник, треба проявити терпіння. Хорошим рішенням може стати покупка моделі, оснащеної інноваційною системою No Frost.