У Кропивницькому кредитори вимагають від друзів і родичів покійного екснардепа майже 7,5 млн грн

Перегляди: 8956

Загальні збори кредиторів ПП «Галант-Україна», учасники яких вирішили «йти до кінця», відбулися у Кропивницькому сьогодні, 19 жовтня, передає кореспондент CBN.

Претензії кредиторів на загальну суму 7 449 015,03 грн пов’язані з будівництвом овочесховища у селі Підлісному тоді ще Олександрівського району (нині — Кропивницький). Замовник — ПП «Галант-Україна» — не повністю розрахувалося з ТОВ «Стокко», яке займалося безпосередньо будівництвом», ТОВ «Толсма Україна», яке поставляло обладнання, податковою та іншими.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами арбітражної керуючої, ліквідаторки ПП «Галант-Україна» Ірини Кноблох, 23 квітня 2015 року ПП «Галант-Україна» безоплатно передало на баланс ФГ «Агроекохолод» недобудоване — принаймні за документами — овочесховище у Підлісному. Керівником обох підприємств на той момент значився колишній директор «Креативу», давній товариш його тодішнього власника Станіслава Березкіна Олег Лисенко. Він же разом із зятем Березкіна Андрієм Татарченком був співзасновником «Агроекохолоду». Водночас, наголосила Кноблох, договір генерального підряду, укладений між ПП «Галант-Україна» (генеральний підрядник) та ФГ «Агроекохолод» (замовник) 4 січня 2012 року, передбачав передачу овочесховища після здачі його в експлуатацію.

«Головне тут те, що на момент передачі майна воно перебувало під арештом у виконавчій службі, оскільки вже було судове рішення, пов’язане з несплатою грошей за поставлене устаткування для охолодження овочів», — зазначила Ірина Кноблох.

https://cbn.com.ua/2020/11/13/ovocheshovyshhe-yake-pratsyuye-ne-isnuyuchy-chy-isnuye-ne-pratsyuyuchy/

Постановою від 2 жовтня 2017 року Господарський суд Кіровоградської області визнав приватне підприємство «Галант-Україна» банкрутом. Ліквідаторка підприємства звернулася до суду з позовом до ФГ «Агроекохолод». Головною вимогою було повернення незавершеного будівництва овочесховища. Це, за словами Кноблох, дало б змогу розрахуватися з боргами.

5 квітня 2021 року Господарський суд Кіровоградської області зобов’язав ФГ «Агроекохолод» повернути овочесховище у власність ПП «Галант-Україна». ФГ «Агроекохолод», у свою чергу, подало апеляцію. Справу розглянуть у Центральному апеляційному господарському суді в Дніпрі наступної середи, 27 жовтня.

Кредитори висунули претензії на загальну суму майже 7,5 млн грн до власника ПП «Галант-Україна» Олега Лисенка та його дружини Людмили Лисенко (овочесховище збудоване на її земельній ділянці), їхнього зятя Анатолія Кривошеї (він підписував акт приймання-передачі об’єкта незавершеного будівництва від імені ПП «Галант-Україна» на підставі довіреності), зятя покійного екснардепа Станіслава Березкіна Андрія Татарченка, колишнього директора «Галант-Україна» Анатолія Кучерявого (виконував функції голови ліквідаційної комісії банкрута після прийняття засновником рішення від 4 квітня 2017 року про припинення юридичної особи в результаті ліквідації), нинішнього власника та керівника ФГ «Агроекохолод» Миколи Янка та, власне, ФГ «Агроекохолод». На сьогоднішніх зборах їх учасники одноголосно вирішили «йти до кінця».

Нагадаємо, Станіслав Березкін помер 6 грудня 2020 року.