У міськраді Кропивницького розповіли, що передбачає реконструкція Центрального скверу

Перегляди: 2976

Сьогодні, 20 жовтня, Центральний сквер у Кропивницькому закрили на реконструкцію.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Роман Лунгол, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Першочергово у сквері виконають роботи, які передбачають ліквідаціію аварійних підвалів. Їх засипатимуть розчином, який не підлягає осаду. Після цього розпочнеться облаштування території скверу.

«Ми не плануємо бездумно вирубувати дерева. Площа скверу — 63 сотки, а на будівництво ресторану «МакДональдз» треба близько 10%. Вся інша територія залишається під сквер. Він буде охайним, впорядкованим, затишним, з лавками та новим освітленням, з доріжками і фонтанами. Після цієї процедури розпочнеться будівництво ресторану», — повідомив Роман Лунгол.

Зелену зону скверу планують максимально зберегти, адже це головна вимога міського голови Андрія Райковича перед інвесторами. На території росте 102 дерева, 10 з них спеціалізована комісія визнала сухостоєм, тому вони підлягають видаленню.

«Не так просто знайти бажаючих вкласти близько 7 млн грн у наш сквер. Але завдяки тривалим перемовинам ми дійшли згоди з інвестором», — зазначив начальник управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Наразі у Центральному сквері тривають підготовчі роботи.