Кропивничанин вийшов до фіналу молодіжного чемпіонату Європи з боксу

Перегляди: 1642

У чорногорському місті Будва наближається до свого завершення молодіжний чемпіонат Європи з боксу. У складі збірної України у ваговій категорії 67 кг виступає вихованець кропивницької ОСДЮШОР-2 Бозорбой Матякубов. Вчора в чвертьфіналі учень Вадима Саласенко впевнено переміг хорвата Леона Бузіка. Наш земляк домінував у всіх трьох раундах, що й засвідчило рішення бокових суддів – 5:0.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

А вже сьогодні кропивничанин зустрівся з Олександром Зиряновим із Росії. Після першої трихвилинки лише один із п’яти арбітрів побачив перевагу українця. Та в другому раунді Бозорбой додав швидкості, постійно пресингував свого суперника й частіше влучав, як по корпусу, так і по обличчю. Більше того, за постійні затримки конкурента рефері в ринзі попередив Зирянова й зняв із Олександра один бал. Тож, після другого раунду українець вже був попереду на записках суддів 18:19, 19:18, 19:18, 19:18, 20:17.

У вирішальному, третьому раунді наш боксер не зменшив обертів, а продовжував йти вперед. І хоча росіянин намагався повернути ініціативу, українцю все вдалося бути переконливішим. Після фінального гонгу на картках двох суддів була зафіксована нічия – 28:28, а три інших арбітри віддали перемогу нашому Бозорбою Матякубову – 29:27, 30:26, 29:27. Отже, українець переміг у надважкому двобої й побореться за золото молодіжного чемпіонату Європи. Нагадаємо, що в колекції нашого земляка є бронза юнацького чемпіонату Європи та срібло юніорського чемпіонату світу.