Відповідальність влади та бізнесу: у Первозванівській громаді реалізують унікальний екологічний проєкт (фото)

Перегляди: 615

У Центральноукраїнському бюро презентували проєкт «Реалізація екологічної складової у Первозванівській ТГ: відповідальність влади та бізнесу».

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Первозванівська ТГ є одною з 49 громад області, яка починає роботу над своїм стратегічним планом в розрізі екологічної ситуації. На її території розташоване одне із найбільших ураново-видобувних підприємств України — Інгульська шахта.

Проєкт розробили ще в 2019 році. Його планування дасть перспективу вирішення екологічних проблем іншим територіальним громадам області. На цьому наголосила Ірина Мунтян, заступниця виконавчого директора ГО «Флора», керівниця проєкту «Взаємовідповідальність влади громади та бізнесу за реалізацію екологічної складової Стратегічного плану Первозванівської ОТГ»

«У нас немає навичок та можливостей. Екологія — це недешево. Треба думати сьогодні про наше майбутнє. За результатами 2х-річної роботи, основне питання про екологію недопрацьовують. Ми маємо вирішити проблему з якісною водою, якою ми можемо забезпечити територію. Фінансового ресурсу для реалізації також не вистачає. Варто звернути увагу на стихійні сміттєзвалища, радон, який знаходиться на території», — наголосила заступниця голови Первозванівської сільської ради Олена Кузьменко.

Як зазначила заступниця директора департаменту-начальниця управління природоохоронних програм, заповідної справи та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської ОДА Валерія Фурманова, Первозванівська громада має має низку екологічних проблем. У той же час, кожна громада отримує надходження від екологічного податку. Для вирішення проблем треба залучити ці кошти.

«Сподіваємося, що до 2030 року ми будемо мати чіткий перелік заходів, який допоможе вирішити проблеми з екологією», — наголосила посадовиця.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN